Merkel Putyinról: Egyszerűen tehetetlen voltam

2022. december 08. 22:02

Reagált a volt német kancellár a Putyin miatt kapott bírálatokra.

2022. december 08. 22:02
null

Angela Merkel interjút adott a német Die Zeitnak, amelynek részletesen beszélt arról, milyen viszonyt ápolt Vlagyimir Putyinnal, ugyanis többen is azzal vádolták a volt kancellárt, hogy Németország vezetőjeként, túlságosan is szoros kapcsolatot tartott fent az orosz elnökkel.

– mondta Merkel, aki állítása szerint utólag megbánta, hogy a német hadsereget nem fejlesztette eléggé. 

Ugyanakkor leszögezte, hogy döntéseit az akkor idők tükrében kell vizsgálni és értékelni. A Die Zeit előtt a Spiegelnek beszélt arról, hogy Putyinnal szemben

egyszerűen tehetetlen volt.

A mostani interjúban kifejtette, Moszkva agresszivitására gyorsabban kellett volna reagálni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Krím-félsziget annektálása után Oroszországot kizárták a G8-ból és a NATO egységeket küldött a Balti-államokba. A korábbi háborút lezáró minszki egyezménnyel szerinte az volt a cél, hogy egy háborút, mint a mostani, sikerüljön megakadályozni. 

Nyitókép: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. december 09. 12:05
Merkelfelelősségekétségtelen.
zolizolizoltan
2022. december 09. 11:20
Azt gondoltuk, hogy Merkel langyos politikája alkalmas a háború elkerülésére.- Nagyot tévedtünk, éppen a háborút hozta közelebb a kivárásos politika. Egyszerre kellett volna elsősorban az oroszok ellen erélyesebben fellépni, de az amcsikat sem lett volna megengedni Ukrajnában garázdálkodni. Ehhez erős hadsereget kellett volna kiépíteni. Minden rossz volt, amit Merkel csinált.
pipa89
2022. december 09. 09:22
Akit a megszállói rendszeresen lehallgattak, az természetesen tehetetlen. Ez van. Mind elfelejtettük azt a tényt, hogy a világháborúban EURÓPA VESZTES VOLT. EURÓPÁT OSZTOTTA FEL A KÉT NYERTES: USA és OROSZORSZÁG. Most az oroszokat akarják felosztani. Katasztrófa, hogy ehhez a nyamvadt franciák és a beteg németek vígan asszisztálnak!!!!!!!!! Ennyi.
mokány
2022. december 09. 09:21
Ex frau Merkel .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!