A Donyec-medencében rendkívül kemény harcok dúlnak, mindkét fél eredményeket szeretne

2022. december 24. 15:40

Az orosz haderő Bahmutnál nagy erőket vetett be, azonban az ukránok szerint sikeres ellentámadást vezettek, visszaszorították az oroszokat, többek között a Wagner zsoldoscsapat katonáit.

2022. december 24. 15:40
null

Súlyos harcok dúlnak a Donyec-medence térségében – írja a Portfolio –, az oroszok az elmúlt napokban Bahmut és Vuhledár térségébe koncentrálták az erőiket és próbálnak áttörést kiharcolni. Éjt-nappallá téve dolgozik az orosz tüzérség, gyújtólövedékeket is bevetnek az ukrán ellenállással szemben.

A csendes-óceáni flotta 40. haditengerészeti gyalogosdandárja BM-21 Grad rakétavetőkkel indít támadást a feltételezett ukrán állásokkal szemben, súlyosak a veszteségek mindkét oldalon. A régió központjától, Donyecktől alig 20 kilométerre fekvő, egykor közel 15 ezer fős Vuhledár mára lakhatatlanná vált.

A város egykori lakosságát kitelepítették.

Hasonló a helyzet a Vuhledártól 100 kilométerre északra, Bahmutnál is. Az egykor 70 ezres lakosságú várost már nyár végén ostrom alá vette az orosz haderő. Az orosz haderő nagy erőkkel igyekszik eredményt felmutatni, az elmúlt napokban azonban az ukrán beszámolók szerint sikeres ellentámadást vezettek, visszaszorították az orosz erőket, többek között a Wagner zsoldoscsapat katonáit.

Nyitókép: Ukrán katonák páncélozott harcjárművel a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut környékén az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2022. december 22-én.MTI/AP/Libkos

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2022. december 25. 06:23
Addig tömik fegyverrel, zsoldosokkal a zselét, míg az oroszoknak nem marad más, mint az atom fegyverek, amit sajnos be is fognak vetni, minden mindegy alapon.
counter-revolution
2022. december 25. 06:01
Bahmut az ún. Ukrajna temetője.
amca
2022. december 24. 20:40
A brit meg a moschlék szagértők. Nem lesz Blitz, az Guderian volt. Nem lesz Batu. Nem lesz Szolimán. Nem lesz 100 éves franc-brit. A 2 között.
letsgobrandon
2022. december 24. 16:19
A dicső ukik már fél éve ellentámadnak, höhöhöhö ... csak tolják a darálóba a népüket , de nem haladnak sehova
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!