Decembernél előbb nem tudjuk meg, hogy ki irányítja majd az amerikai szenátust

2022. november 12. 16:21

Georgia államban fej-fej mellett áll a demokrata és a republikánus jelölt.

2022. november 12. 16:21
null

Ahogy arról beszámoltunk, Mark Kelly demokrata szenátor lett végül a befutó pénteken Arizona államban. Kelly felülkerekedett a republikánus Blake Masters-ön, így

a demokraták egy győzelemre kerültek attól, hogy Joe Biden elnökségének a következő két évére megszerezzék a szenátus irányítását.

A CNN választási élője alapján egy demokrata többségű Szenátus látszik körvonalazódni. Az amerikai hírcsatorna által közöltek szerint Georgia államban 99 százalékos feldolgozottság mellett a demokraták vezetnek. Amennyiben ezt az államot behúzzák Joe Bidenék akkor megszerzik a felsőházi többséget. Pontosabb 50-50 képviselővel fog rendelkezni mindkettő párt a Szenátusban, azonban szavazategyenlőség esetén az alelnök (aki demokrata) voksa dönt.

Fontos kiemelni, hogy a georgiai szabályok szerint, ha egy jelölt sem éri el az 50 százalékot az első fordulóban, akkor decemberben második fordulót rendeznek. Az állás a CNN adatai szerint 49,4 százalék a demokrata jelölt javára, míg a republikánus jelölt 48,5 százalékon áll.

 

Most kezdődik csak az igazi csata a Republikánus Pártban

„Ez a választás egyértelművé tette, hogy Trumppal nem fog menni. A Republikánus Párt és az amerikai konzervatív körökben is megosztó személyiségű üzletember az elmúlt években megpróbálta a saját képmására formálni a Republikánus Pártot, a "trumpista" jelöltjeit előtérbe tolni.

 

Nyitókép: AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. november 13. 09:11
)))))))))))) Olyan sokáig tart a hamis szavazatok csatolása? Az egész világ tisztában van az újabb csalással, mint azzal, hogy ezt a dögkeselyű országot a földdel kellene egyenlővé tenni, és még a helyüket is behinteni sóval. Egy mocskos gyilkos állam.
vajda
2022. november 13. 06:47
"Decembernél előbb nem tudjuk meg, hogy ki irányítja majd az amerikai szenátust" Már a cím sem igaz. Már most, november 13-án tudjuk, hogy a demokraták. A jelenlegi állás: 50 demokrata, 49 republikánus szenátor. + Kamala Harris demokrata alelnök. Mit nem tudunk?
piscsik
2022. november 13. 00:04
Csak ki kell menni a temetőbe
Házam Hazája
2022. november 12. 19:31
Ez a kőkemény globalizáció. Vegyetek ipont, kanburgert, káfcét, de mindenek előtt pörgessétek a globális csatornákat otthonaitokban és ámúljatok a nyetflix legújabb hülyeségein, vagy ha nem, akkor forduljatok be és ugráljatok le a hídfőkről. Mert az "élet" valójában digitálisan jön haza. Vágva, szerkesztve, atombiztos tuti helyről. Más már szóba sem jöhet. Szedjék le az oroszok az összes műholdat, az óceánok fenekén meg akadjanak bele egy jó pár vezetékbe random.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!