Putyin óriási hibát követ el, és ezt Ukrajna most ki is használhatná – állítja egy katonai szakértői elemzés

2022. november 14. 23:00

Az amerikai Institute for the Study of War védelmi agytröszt friss jelentése a herszoni kivonulást elemezte.

2022. november 14. 23:00
null

Az amerikai ISW (Institute for the Study of War) új jelentést adott ki, amelyben főként a herszoni kivonulásról értekeztek. Szerintük ahogy közeledik a tél és befagy a föld, az oroszok és az ukránok közötti harc még intenzívebbé fog válni. Értékelésük szerint az oroszok a herszoni visszavonulás után Donyeck megyében fogják folytatni a támadó hadműveleteiket, amivel párhuzamosan az ukránok ellentámadásokat fognak végrehajtani.

Az ISW jelentése szerint az, hogy a mostani körülmények között is folyamatos támadásokra utasítja Putyin a tábornokait, katonai szempontból súlyos hiba.

Kifejtették: Putyin szeretné bizonyítani a keménységét a Wagner-csoport előtt, ezért nem törekszik a tűzszünetre. 

Soha ne szakítsd félbe ellenségedet, amikor éppen hibázik

– Bonaparte Napóleonnak erre az aforizmájára hívja fel a figyelmet az ISW, amely szerint Ukrajnának most kell kihasználnia Putyin hibáját és folytatni az ellentámadást. Ahogy írták, „az ukránoknak és a Nyugatnak minden erőfeszítést meg kell tennie annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban felszabadítsák ezeket a területeket, mielőtt azon aggódnának, hogy mi van ezek mögött. A lendület fontos tényező a háborúban. Ukrajnának ez most megvan. Kijevnek és partnereinek a lehető legtöbbet kell kihozniuk belőle.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2022. november 15. 11:13
Ami itt megjelent, az alapján ez nem egy elemzés, hanem egy közhely gyűjtemény.
Vakfolt
2022. november 15. 10:59
Tehát azzal, hogy kivonul, kvázi beszünteti a harcot, hibát követ el, ahogy hibát követ el azzal is, hogy a tábornokait folyamatos támadásra ösztönzi, azaz nem szünetelteti a harcot, tertium non datur. Ezt szerintem egy olyan ukrán férfi írta.
Gyzoltan
2022. november 15. 10:06
„az ukránoknak és a Nyugatnak"!!! Ez nyílt elismerése annak, hogy a Nyugat, a NATO hadviselő fél! -akinek idáig kételye volt... Mikor kerül nyilvánosságra a NATO, a Nyugat embervesztessége? -erre az újságírók nem kíváncsiak, szót sem érdemlően, névtelen kutyaként, vesznek el a NATO katonák, ügynökök? Még a hősi temetés sem jár nekik?
nempolitizálok
2022. november 15. 09:54
Olyan, mintha Putyin arra játszana, hogy az ukránok többsége lelépjen az országból. Amúgy Herszon feladása okos döntése volt, elfoglalni is csak azért foglalhatták el az oroszok, hogy a másik parton komolyabb védelmi állásokat építsenek ki. Gondolom, ezt szánják végső határnak. Az ukránok a vízierőművet sem fogják innentől megsemmisíteni, hiszen eláztatnák Herszont is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!