Ukrán miniszterelnök: Ukrajna energiarendszerének csaknem fele leállt az orosz csapások miatt

2022. november 18. 18:17

Oroszország folytatja a rakétacsapásokat Ukrajna létfontosságú polgári infrastruktúrája ellen, jelentette ki Denisz Smihal.

2022. november 18. 18:17
null

Ukrajna energiarendszerének csaknem fele leállt az orosz rakétacsapások következtében – jelentette ki Denisz Smihal ukrán miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Oroszország folytatja a rakétacsapásokat Ukrajna létfontosságú polgári infrastruktúrája ellen, így harcolva a civil lakosság ellen, és megfosztva az embereket a téli időszakban az áramtól, a vezetékes víztől, a fűtéstől és a kommunikációtól.

Emlékeztetett arra, hogy csak november 15-én Oroszország mintegy száz rakétát lőtt ki Ukrajna városaira. Kiemelte, hogy ilyen körülmények között Ukrajnának további támogatásra van szüksége európai partnereitől az energiaszektorban. Kiegészítő berendezések szállítására számít, valamint gáz beszerzése céljából pénzügyi forrásokra.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Langyos hurkazsír
2022. november 19. 16:48
Kellemes karácsonyi ünnepeket....denisz.
Dezsőke
2022. november 19. 09:53
AZ UKIK MEGFAGYNAK
Kivűlálló
2022. november 18. 21:27
"Ukrán miniszterelnök: Ukrajna energiarendszerének csaknem fele leállt az orosz csapások miatt" Ugyanmáááár...! Nincs is mivel csapást mérni az oroszoknak, (sic) mert minden lőszerből és rakétából már áprilisban kifogytak! Sőt, a "derék ukránok" megroppantották Oroszország gerincét is...! :D :D :D
igort
2022. november 18. 20:09
https://privatbankar.hu/cikkek/penzugyi_szektor/bankvalsag-johet-lengyelorszagban.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!