Lavrov: Irreálisak az ukránok feltételei

2022. november 15. 14:18

Oroszország nem utasítja el a tárgyalásokat Ukrajnával, ezt csak Kijev teszi – jelentette ki az orosz külügyminiszter.

2022. november 15. 14:18
null

Oroszország nem utasítja el a tárgyalásokat Ukrajnával, ezt csak Kijev teszi – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden az indonéziai G-20-csúcstalálkozón az ottani részvételét összegző sajtóértekezletén.

 – mondta Lavrov. Az orosz külügyminiszter „irreálisnak” minősítette a tárgyalások elé támasztott ukrán feltételeket. Kifogásolta azt is, hogy míg a csúcson a felszólalók három percet kaptak hozzászólásaikra, Volodimir Zelenszkij húsz percig beszélhetett felvételről.

Az ukrán elnök tíz pontban fogalmazta meg Kijev követeléseit. Ukrajna az orosz csapatok kivonását és az ország területi integritásának teljes helyreállítását követeli, Oroszország viszont saját területének tekinti a szeptember végén annektált négy kelet-ukrajnai régiót a már 2014-ben elcsatolt Krím félsziget mellett.

Az orosz külügyminiszter kitért azokra a jelzésekre és híresztelésekre, melyek szerint az amerikai kormányzat arra próbálja rávenni Zelenszkijt, hogy legyen „tárgyalóképesebb”. Lavrov szerint emögött az a megfontolás húzódik meg, hogy a nyugati világ egy része elkezdett kételkedni abban, szükség van-e további fegyverszállításokra Ukrajnának.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. november 16. 09:47
A LEGTÖBB HITLERT KISZOLGÁLÓ, A FÜHRER-REL KOLLABORÁLÓ SZOVJET(?!) KATONATISZT ÉS AKKORI POLITIKUS UKRÁN...VOLT, MÁRMINT AZ EGYKORI SZOVJETÚNIÓBAN. OLYANNYIRA, HOGY MÉG MA IS ÉLNEK--FŐKÉNT NÉMETORSZÁGBAN-- ILYEN MA MÁR AGGASTYÁNKORÚ EGYKORI HÁBORÚS BŰNÖSKÉNT ELITÉLT UKRÁNOK....AKIK BOLDOGAN "GAZSULÁLTAK" UKRÁNKÉNT A NÉMET NÁCIKNAK, MIKOR A FÜHRER MÉG OFFENZIVÁBAN VOLT A SZOVJET-TEL SZEMBEN....MINDEZ PISZOKJÓL MUTATJA AZ "UKRÁN NEMZET" VALÓDI ARCULATÁT ÉS BELSŐ ERKÖLCSI ÁLLAPOTÁT.
pemete jakab
2022. november 15. 20:30
"Lavrov: Irreálisak az ukránok feltételei" Az oroszok feltételei milyenek az ukránok számára?
fogas paduc
2022. november 15. 17:29
Miután a háború véget ért, Zselé és Putyin egymással telefonálnak. Tudod Vologya én örömömben körbe kerékpározom Ukrajnát. Mire Putyin: - Jól van, de mit csinálsz majd délután?
helemba
2022. november 15. 16:05
Ez a Lavrov úgy néz ki, mint egy szőrtelenített orángután öltönyben, Iphone-nal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!