„Republikánus délibábról” álmodoznak a demokraták: mikor lesznek eredmények?

2022. november 09. 01:47

Na, mikor lesznek eredmények? A demokraták szerint, úgy tűnik, minél később, annál jobb (nekik). De azért mutatjuk.

2022. november 09. 01:47
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Az amerikai választásokon nem annyi ám az egész, hogy éjjelre meg is van az eredmény, mint itthon. Amerika mintademokrácia, így gyakran napokkal később derül ki a pontos eredmény, és nem ám csak annyi van, hogy megszámolják a még beérkezett maradékot, ami már úgysem változtat az eredményen. Nagyon is változtathat.

A The Federalist összeállítása szerint a baloldali média szerint az, hogy az urnazárás utáni órákban milyen trendek mutatkoznak, még csalóka lehet: ha ekkor „republikánus délibáb”, azaz jobboldali győzelem mutatkozik, még senki ne sóhajtson fel – bocsánat, az ő olvasóik ne keseredjenek el –, mert bizony „normális”, hogy a távszavazók és levélszavazók szavazatainak számlálása napokig is eltarthat, és akkor jöhet a rendes, demokratikus eredmény, a demokratább győzelem. Így ugyanis főleg demokrata szimpatizánsok szavaznak, és az ilyen szavazatokkal szoktak machinálni a demokraták.

Auron MacIntyre kolumnista a Twitteren azt is írta: „Szó szerint azt mondják nekünk minden választáskor, hogy ugyan most biztosnak látszik a republikánus győzelem, de várjunk, mert addig számoljuk a szavazatokat, amíg mégsem.”

Az EightThirtyFive nem a baloldali média várakozásairól és keretezéseiről ír, hanem tagállamonként listázza, hol mikor várható eredmény, már ha nem merülnek fel „nehézségek”.

A portál szerint ugyan az nem valószínű, hogy napokkal később lesz biztos a végleges eredmény, de például Arizonában, Pennsylvaniában és Nevadában – három kulcsállamban – eltarthat több napig, mire megtudjuk a végeredményt.

Ugyanakkor itt egy térkép az eredmények várhatóságáról.

 

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. november 09. 07:06
Félő,a világuralmista zsidóság érdeke dönt,mint 2 éve. Amikor mindenki befogta a pofáját-most mitől tartanának? Esetleg bárkire ráküldik a BLMet és az anarchistákat-akik bedrogozott niggerei bárkit agyonvernek.
tésztagyári szakmunkás
2022. november 09. 06:51
Biden - Trump 2020 - 2022 https://img.index.hu/imgfrm/1/8/2/0/MED_0017291820.jpg
DoomGuy
2022. november 09. 06:51
Eredmények akkor lesznek, mikor az utolsó halott leszavazott. Nem tudom mire fel ez a remény, 2020-ban kiépítették a haladárok azt a csaló rendszert, ami most is működni fog. Nem lesz meg a többség a republikánusoknak.
Gyzoltan
2022. november 09. 06:49
Az amerikai szabadság hazájából sikeresen összehoztak egy a zsidó-liberális mocsárba ragadt, süllyedt megosztott, polarizált, szembefordított "társadalmat"! Az uralkodó zsidóság dicsőségére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!