Cseh miniszterelnök: Ukrajna kérdésében eltér egymástól a visegrádiak véleménye

2022. november 24. 12:37

Petr Fiala szerint Magyarország és a V4 csoport másik három tagja más véleményen van a háború kapcsán.

2022. november 24. 12:37
null

Nyilvánvaló, hogy elsősorban az ukrajnai háború kérdésében eltér egymástól Magyarország és a Visegrádi Csoport (V4) másik három országának (Csehország, Lengyelország, Szlovákia) véleménye – jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök csütörtökön reggel Prágában, mielőtt Kassára utazott a V4 kormányfőinek találkozójára.

„Beszélni fogunk erről a magyar kormányfővel” – mondta Petr Fiala a prágai katonai repülőtéren újságíróknak. „A kassai találkozó programjában elegendő időt különítettek el a négy kormányfő nyolcszemközti megbeszéléseire, ami lehetőséget ad a problémák nagyon nyílt megvitatására” – fejtette ki.

Nem kívánom titkolni, hogy a V4-ek csoportja nem a legjobb időszakát éli”

– nyilatkozott Petr Fiala. Emlékeztetett: a múltban azonban a V4 számos esetben sikeresen védte a régió érdekeit, most ennek a közös munkának a továbbvitelére van szükség, s ennek érdekében „mindent meg kell tenni”.

A cseh kormányfő rámutatott, hogy a kassai csúcstalálkozó egyik kiemelt témáját az illegális migráció elleni védelem témája alkotja. Úgy vélte, hogy ezen a téren a magyar-szerb határ védelme a legfontosabb. Megismételte korábbi bejelentését, miszerint Csehország az új évtől kezdve kész további katonákat küldeni Magyarországra és ezzel megerősíteni az ottani határok védelmét. A kassai csúcstalálkozó – írta a CTK hírügynökség – a négy visegrádi ország miniszterelnökeinek első találkozója lesz július óta, amikor a csoport soros egyéves ügyvezető elnökségét Szlovákia vette át. Ezt követően Csehország lesz a csoport elnöke.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. november 25. 00:05
Komoly beszélgetés lehetett a három kormányfő es a pszichiátriai beteg között, aki Puttyinnak jelent. Orbán teher. Az összes szövetségesének. Nehéz nem kihallani a megvetést, Hegelnek legalább sikerült kicsit enyhíteni a kínos hangulaton a szlovák sállal.
olajfa1
2022. november 24. 17:39
Rumcájsz meg a Jicsini rejtekadó erdőben bujkál az ukrán nacionalisták elöl...
llnnhegyi
2022. november 24. 16:31
Biztos vagyok benne, hogy további barátsággal válnak el egymástól. Nem kell mindenben egyetérteni. A V4-k szövetségről szólnak. Ukrajna ügyében " az elnéző egyetértés marad". Hajrá Visegrád! Hajrá dr miniszterelnök!
Google
2022. november 24. 14:43
Az volt szép a politikában, hogy voltak különböző vélemények, meg lehetett beszélni a különféle nézeteket, el lehetett érni egy megegyezést, vagy ki-ki vállalta a meggyőződését és ennek ellenére is együttműködtek. Mára ismét vélemény kommunizmus alakult ki: ukránok jók, oroszok rosszak, LMBGT jó, hetero rossz, migráns jó, kerítés rossz, BLM jó és így tovább, blablabla- bégeti a kórus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!