Az ukrán erők egy egész orosz zászlóaljjal végeztek Luhanszkban

2022. november 06. 07:55

A parancsnok szerint eredetileg azt ígérték neki, hogy a fronttól 15 kilométerre fognak területvédelmi feladatokat ellátni.

2022. november 06. 07:55
null

Egy besorozott katonákból álló zászlóalj parancsnoka egy orosz lapnak elmondta, hogy az ukrán tüzérségi csapások az egész alakulatot megsemmisítették – adta hírül a Verstka orosz ellenzéki hírportál.

Alekszej Agafonov közölte, hogy a Voronyezsi területről származó, a frontvonalra vezényelt ezredüket Luhanszkban teljesen megsemmisítették az ukrán csapások. Állítja, hogy több, mint 500 katonája meghalt. A parancsnoka szerint eredetileg azt ígérték neki, hogy a fronttól 15 kilométerre fognak területvédelmi feladatokat ellátni. Ezzel szemben november 1-jén éjjel a frontvonalra, Makijivka települést térségébe szállították őket és

megparancsolták nekik, hogy ássák be magukat, tartsák a vonalat. 

 „Odaküldtek minket, és azt mondták, ássuk be magunkat. Az egész alakulatnak három ásója volt összesen, és ellátmányunk se volt. Reggelre beástuk magunkat, amennyire csak tudtuk, és elkezdődött az ágyúzás – tüzérséggel, mozsarakkal, helikopterekkel, mindennel lőttek ránk. A tisztek azonnal elszaladtak, a csapások közt próbáltuk beásni magunkat, de a helikopterektől azonnal kiszúrtak és állandóan lőttek minket” – fogalmazott. 

 

Nyitókép: AFP. Illusztráció.

Összesen 330 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. november 07. 07:59
By Tony Blair
Innogreen23
2022. november 07. 01:42
Igen. Ez azért úgy teljes mértékben hihető. Főleg az egyedül bóklászó helikopterek, melyek kimondottan, csak és kizárólag frissen besorozott közkatonákat lövöldöznek le. Mert ugye a tiszteket nem fogja a golyó. Ezért is futottak el, mert majd otthon sem tudják őket agyon lőni emiatt. Az a helyzet kedves ukrán buzi fentebb író idiótáim, hogy az ukránok már kifogytak a fantasztikus történetekből, a fantasztikus, az ukrán haderő megsemmisülését sikertörténetnek beállító előre nyomulás kapcsán. Amíg valami újdonság az eszükbe jut, addíg besegítenek, az orosz ellenzéki hírportálok. Amúgy az a kapitális barom, aki hagyja hogy agyonlövöldözzék, az meg is érdemli a sorsát. Mindezt annak a fényében, hogy az elsők között tanítják a kiképzésen, a szórt tűzterületről történő kivonás rejtelmeit. Szegény szánalmas hülyék.
Avocetta
2022. november 06. 16:32
Hadd írjam le, mi ennek a hírnek a háttere, amit nem tudni, mi okkal tett közzé a mandiner. Az istoriesmedia orosz kormányellenes portál, az említett sztorit a Versztka médiától vette át, amely a saját bevallása szerint "azt vizsgálja, hogyan működik a társadalom Oroszországban. Független újságírók és a gender-műveltség projektek csoportjai alapították". A cikk Alekszej Agafonovra hivatkozik, aki egy túlélő, az eredeti cikkben nem szerepel, hogy ő lenne a parancsnok, nekem úgy tűnik, hogy csak egy "mezei" túlélő. A több száz halottról szóló információt rajta kívül Zlata, egy másik túlélő felesége is megerősíti. OKÉ? Tehát egy másik katona felesége. Plusz, Ljudmila Csernykh, egy megint másik katona felesége is beszél az ágyúzásról, de ő nem nevezte meg a halottak számát. Ez tehát a sztori. Könyörgöm, tényleg ilyen sztorikkal kell terhelni bennünket? X áttéten át jön, azt is nehéz megmondani valójában mi történt.
marinar60
2022. november 06. 16:07
Stimmel. Az "orosz ellenzéki hírportál" értesüléseit a brit hírszerzés is megerősítette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!