Boris Johnson kitálalt: A németek azt akarták, hogy Ukrajna adja meg magát

2022. november 23. 17:23

Érdekes dolgokat mondott a volt brit miniszterelnök a napokban a CNN-nek adott interjúban.

2022. november 23. 17:23
null

Boris Johnson elment a CNN-hez és gyakorlatilag kitálalt róla, hogy milyen álláspontot képviseltek a nyugati országok a háború kezdetén. Elmondta, hogy

Olaf Scholz kormánya a háború elején jobbnak látta volna, ha Ukrajna megadja magát.

„Ez a dolog nagy sokk volt” – mondta Boris Richard Questnek az orosz invázióról. „Láttuk, hogy orosz zászlóaljak vonulnak fel. De a különböző országoknak más-más perspektívájuk volt.” Franciaország, mint mondta, a legvégsőkig „tagadta” az orosz támadási terveket. Nem így Németország. 

„Mondok önnek valami szörnyűséget. A német álláspont egy adott ponton az volt: ha megtörténik, az katasztrófa, és akkor már jobb, ha az egésznek hamar vége van. Azaz, ha Ukrajna feladja” – mondta Johnson.

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

– vélekedik . Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a adásában.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. november 24. 11:01
Furcsállom ezt a kijelentést, hiszen a nyemcik verték a tamtammot a legdühödtebben a kezdetektől.
nuknuk
2022. november 24. 08:45
Az angolok a SZARKEVERÉS mesterei. Mindig európai államokat ugrattak egymás ellen.
Esvány
2022. november 24. 08:07
"A német álláspont egy adott ponton az volt: ha megtörténik, az katasztrófa, és akkor már jobb, ha az egésznek hamar vége van. " És milyen igazuk volt! Meg lehet nézni, hogy a nagy keménykedésnek mi az eredménye!
Brabham1963
2022. november 24. 07:39
Nagyon elbasztátok! Fel kellett volna venni annó az oroszokat a NATO-ba, belülről rohadt volna szét a rendszerük! Agyatlan hülye nyugati politikusok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!