Zelenszkij: Készen állunk az igazságos békére

2022. november 05. 08:29

Az ukrán elnök szerint több százezer ember van a húsdarálóban.

2022. november 05. 08:29
null

Volodimir Zelenszkij pénteken videóüzenetben üzent. Arról beszélt, hogy Oroszország hazudik, Ukrajna pedig szabad lesz. Szerinte az orosz vezetés hajlandósága a tárgyalásra hazugság és Oroszország valós veszteségeit eltitkolják az orosz társadalom előtt. Azt hazudják az embereknek, hogy az állítólagos mozgósítási folyamat befejeződött, állítja Zelenszkij. Ő úgy tudja, hogy valójában Oroszországban és a megszállt ukrán területeken is gyűjtik még az embereket.

Úgy fogalmazott:

Szerinte az orosz hadsereg már annyi emberéletet kiontott és annyi lőszert elhasznált, amennyit a két csecsen háború alatt együtt sem. Hozzátette: „készen állunk a békére, a tisztességes és igazságos békére, aminek a feltételeit már többször is közöltük”.

Végül kijelentette:

– szárazföldön és tengeren, keleten és délen egyaránt.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

 

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. november 06. 08:20
Mondom az igazságos béke feltételeit, köcsög: Te és az egész bandád eltakarodik a hatalomból, és jelentkezik orosz hadifogságba. Ukrajna területét úgy húzzuk meg, hogy egyetlen nem ukrán ajkú ember sem marad benne. Mivel nem tanultatok meg másokkal békében együttműködve egy országban élni, nemzetállammá váltok. A lengyel, román, magyar, orosz, ruszin területek lakói választhatnak a szomszéd országokhoz csatlakozás vagy az önálló államiság között, de Ukrajna részei nem maradhatnak. A háború összes áldozata miatt életfogytiglani börtönbüntetésnek veted alá magad te, és bandád minden egyes tagja, teljes vagyonelkobzás mellett. Ukrajna maradék területén ENSZ csapatok felügyelik a teljes fegyvermentességet. Ebbe beletartozik a civileknél lévő mindennemű fegyver elkobzása is. Ukrajna megmaradó területén az oktatás és a média felügyeletét a szomszédos államok szervezik és ellenőrzik a következő háromszáz évben. Mindenfajta náci és kommunista tevékenység, párt, mozgalom teljes tiltás alatt van. Az ország gazdasági talpraállása után jóvátételt fizet a környező országoknak. Mindnek. Az ország a következő háromszáz évben nem csatlakozhat egyetlen európai vagy ázsiai vagy más politikai szervezethez, egyedül az ENSZ tagja lehet. Önálló hadserege nincs, katonai kiképzést senki nem kap, még a hadijátékokat is betiltjátok. Ukrajna mindenkori elnöke a szomszédos népek nemzeti ünnepein köteles részt venni, koszorúzni és fejet hajtani a hősök előtt. Ukrajna mindenkori elnöke és népe tudomásul veszi, hogy a lázadás, szervezkedés legkisebb jelére a szomszéd népek katonái meg fognak jelenni Ukrajna területén a rendcsinálás céljából. Ezek a pontok nem képezik vita tárgyát. Innen indulunk.
zsolti123
2022. november 05. 23:50
Eközben filléreken megy a vita: Brutális pénzeket hagy az EU a kasszánál: Ukrajna már 18 milliárd Eurót követel havonta, hogy bírja a háborút https://mandiner.hu/cikk/20221105_nogradi_gyorgy_kulfold_haboru_ukrajna_video
Biivisz
2022. november 05. 20:03
Mi is "készen álltunk" ... Trianonban.
No comment no cry
2022. november 05. 16:08
„egész határunk helyreáll – szárazföldön és tengeren, keleten és délen egyaránt.” Előre tudom a választ, de vajon mit szólna a fényességes, nyomorék nyugati brancs, ha Magyarország tekintetében hangzanának el ezek a szavak, és követelnénk ehhez pénzt, paripát, fegyvert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!