Putyin: Ötvenezer orosz újonc már a lövészárkokban harcol

2022. november 08. 07:41

Az orosz elnök új információkat közölt a tartalékosokról.

2022. november 08. 07:41

 A Moscow Times arról tudósít, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn elmondta: 50 ezer frissen mozgósított orosz tartalékos már Ukrajnában harcol. A harminc zászlóaljnyi csoportot alkotó csapatok az orosz szakértők szerint várhatóan lassítják az ukránok most is zajló ellentámadását.

Szergej Grabszkij például a The Insider orosz hírportálnak úgy fogalmazott:

Putyin közölte: 80 ezer újonc már a „különleges katonai művelet zónájában” van, míg a nagyjából 320 ezer behívott többi tagja orosz kiképzőtáborokban tartózkodik.

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oegyg
2022. november 08. 20:11
Itt meg is lehet hallgatni, hogy maguk az orosz katonák mikről csevegnek a lehallgatott telefonbeszélgetések alatt: https://www.youtube.com/watch?v=I5ckIhm9j9c Nincs motivációjuk, az egyetlen dolog ami még a helyükön tartja őket, a hátuknak szegezett puskacsövek, mint anno.
B_kanya
2022. november 08. 17:13
Mármint a tűzvonalba hajtott ukrán kényszersorozottakat kaszálják le... Amúgy a helyi "amerikai bartusszaga" a két portál.
Esvány
2022. november 08. 10:25
Putyin: "Ötvenezer orosz újonc már a lövészárkokban harcol" Újonc? Valamelyik firkász már megint félrehallott/fordított valamit! Mozgósítani a tartalékosokat szokták, akik mindennek nevezhetők, csak újoncnak nem. Újoncok azok, akiket most kezdenek besorozni a kiképzésre.
csőgörény
2022. november 08. 10:05
Lassú vége lesz Ukrajnának, de megérdemlik, vele együtt megy a fejlett nyugat is a picsába. A balos sajtó hazugságai meg szépen lassan kiderülnek a háborúról, ha már egy fél falut sikerül visszafoglalni az hatalmas siker, de a gyenge orosz légierő fél Ukrajnát szarrá bombázta az szót sem érdemel. Az amarikai tábornokok nadrágja tele van szarva, annyira fosnak a hiperszonikus fegyverektől, hiszen nekik még fele akkora sebességet sem sikerült a sajátjukból kicsikarni, a nemrég szemük elől vesztett orosz tengeralattjárótól napokig remegtek, az amcsi elnöki tanácsadók bidét megkerülve próbálják az elszabadult bábjukat rávenni a tárgyalásra, nehogy kontrolálhatatlan legyen a háború. Az oroszoknak 6000 pusztító atontöltetük van, a háború nem a lövészárkokban fog eldőlni, kár ezzel hülyíteni a népet, a háború ott fog eldőlni, hogy ukránjában nem marad 1 méternél magasabb ember által létrehozott építmény, az összes nyersanyagban gazdag lelőhely orosz készen van, amerikának lassan nem marad érdekeltsége, akkor meg elhúznak a picsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!