A szamarkandi találkozó rejtett oldalát is megmutatta Orbán Viktor (VIDEÓ)

2022. november 12. 10:07

A Türk Tanács csúcstalálkozójáról készült videóban szerepet kapott a keleti világ színes kultúrája is.

2022. november 12. 10:07
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt az elmúlt napokban, Orbán Viktor magyar miniszterelnök népes delegációval vett részt a Türk Tanács csúcstalálkozóján Szamarkandban.

Többek között egyeztetett Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is, akivel egyetértett abban, hogy mielőbb fegyverszünetre, tárgyalásokra és békére van szükség Ukrajnában.

A magyar kormányfő azt is leszögezte, hogy „békefórumként tekintünk a Türk Államok Szervezetére”. A tanácskozáson, amelyen Magyarország megfigyelői státuszban vesz részt, Orbán Viktor kijelentette, hogy meglátása szerint

Európának nincsen önálló akarata, ezért arra kell számítani, hogy az Egyesült Államok külpolitikáját fogja támogatni, 

aminek következménye viszont, hogy az EU-ban több évre előre súlyos gazdasági helyzettel kell számolni.

Orbán: Békefórumként tekintünk a Türk Államok Szervezetére

Magyarország az ukrajnai háború szempontjából békefórumként tekint a Türk Államok Szervezetére (TÁSZ) - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az üzbegisztáni Szamarkandban, a szervezet csúcstalálkozóján. Felszólalásában hangoztatta, hogy a türk szervezetben megfigyelői státusszal rendelkező Magyarország az egyetlen Európában megmaradt keleti nép, és földrajzi elhelyezkedése folytán, Ukrajna közvetlen szomszédjaként, a háború hatásai óriásak és azonnal jelentkeznek hazánkban.

A miniszterelnök azt is elmondta, Magyarország érdekelt a kelet-nyugati együttműködés fenntartásában, mert ha nincs ilyen együttműködés, „mi Közép-Európában mindig rajtavesztünk”.

Az elmúlt napok szamarkandi történéseiről készült összefoglaló videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2022. november 13. 13:18
Idiöta gyp-sek! Nem látjátok a jövőt?! Török únió, Szovjet únió. Vakok vagytok kecskebaszók?!
masikhozzaszolo
2022. november 12. 19:24
Szamar kend? Haj, Regő rejtem...
oegyg
2022. november 12. 18:00
Nem lehetne az, hogy nem jönne haza soha többé onnét? Ha már annyira türknek érzi magát. Én a magam részéről európainak érzem magamat, és egyáltalán nem gondolom, hogy keleti nép vagyunk. Amik viszont vagyunk, finn-ugorok. De ha még távolabb tekintünk földrajzilag, valahonnét Szibéria környékéről származunk. De egy hasonlat... A honfoglaló magyarok kb. annyira türkök, mint az angolok vikingek. Volt kontakt, de azon kívűl nem lehet egy kalap alá venni őket. Viktor identitás zavarban szenved.
llnnhegyi
2022. november 12. 15:50
Szamarkand,Buhara.. imádtam a kisfilmeket, történeteket látni,olvasni Üzbegisztánról! Örülök, hogy barátságba keveredtünk velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!