Erdogannal találkozott Orbán Viktor

2022. november 11. 12:45

A két vezető egyetértett abban, hogy mielőbb fegyverszünetre, tárgyalásokra és békére van szükség Ukrajnában.

2022. november 11. 12:45
null

Kétoldalú tárgyalást folytatott az üzbegisztáni Szamarkandban Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke pénteken – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Közlése szerint a két vezető sikeresnek értékelte a türk államok Szamarkandban megtartott csúcstalálkozóját.

A magyar-török kapcsolatokról Orbán Viktor elmondta: nem adják fel közös céljaikat a háborús válság idején sem. „Elkötelezettek vagyunk a kétoldalú kereskedelem és a gazdasági kapcsolatok erősítése mellett; folytatjuk valamint újabb területekre terjeszthetjük ki a hadiipari együttműködést is” – emelte ki a kormányfő. 

Erdogan elnök a tárgyaláson leszögezte: Magyarország energiabiztonságának Törökország biztos háttere marad a jövőben is. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a két vezető egyetértett abban, hogy mielőbb fegyverszünetre, tárgyalásokra és békére van szükség.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk Karolus
2022. november 12. 07:34
Miniszterelnök urunkon kívül még Erdogán pasa a legnormálisabb vezető Európában.
brekker
2022. november 11. 21:58
Türköktől a törökökhöz, közben Szíjjártó merre repült?
fatman
2022. november 11. 16:41
üzletelni kell, a közös érdekek mentén...
OneiroNauta
2022. november 11. 16:12
Az új, többpólusú világrendben, ami éppen a szemünk előtt alakul, Törökország valószínűleg egyik fontos szereplő lesz, szóval minél jobb kapcsolatokat kell velük kiépíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!