Zelenszkij a rakétatámadásokról: Egyértelmű, hogy mit akar az ellenség, de nem fogja elérni a célját!

2022. november 15. 18:38

Oroszország javarészt energetikai objektumokra mért csapást az ukrán elnök szerint.

2022. november 15. 18:38
null

Az orosz erők kedd délután nagyszabású rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, elsősorban energetikai létesítményeket támadtak ellen, a csapások estig folytatódhatnak – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a lakossághoz intézett videoüzenetében.

„Nyolcvanöt rakétát lőttek ki Ukrajnára, városainkra, ezek többsége az energetikai infrastruktúrát érte. Egyértelmű, hogy mit akar az ellenség, de nem fogja elérni a célját” – hangoztatta az államfő.  Figyelmeztetett arra, hogy

körülbelül húsz rakétacsapás lehet még hátra.

„Ezért nagyon kérek mindenkit: vigyázzatok magatokra, és maradjatok még egy darabig az óvóhelyeken!” – üzente Zelenszkij.

Hozzátette: tudomása van arról, hogy több városban a támadások következtében elment az áram. Biztosított afelől, hogy a szakemberek mielőbb helyreállítják az áramszolgáltatást.

A szomszédos országok energiarendszereit is érinthetik a támadások

Herman Haluscsenko energetikai miniszter közölte, hogy a tömeges orosz rakétatámadás néhány, Ukrajnával szomszédos ország energiarendszerére is hatással lehet. „Ez a támadás nemcsak Ukrajna energiarendszerét érintheti, hanem néhány szomszédunkét is” – írta Facebook-bejegyzésében. Kiemelte, hogy az energiarendszernek a mostani támadása volt a legmasszívabb a háború kezdete óta.

„Az ellenség az egész ukrán energiarendszert sújtja, mind a termelő létesítmények, mind az energiaátviteli rendszerek tekintetében.

A katonai és nemzetközi színtéren elszenvedett vereségek után az ellenség újabb terrorista kísérletet tesz a bosszúra, és a tél beállta előtt igyekszik maximális károkat okozni energiarendszerünkben” – hangsúlyozta Haluscsenko.

Ukrán energetikai miniszter: Bízzanak az energetikai szakemberekben és az ukrán fegyveres erőkben

A miniszter arra kérte az ukránokat, hogy megértéssel kezeljék az energiaellátással kapcsolatos kritikus helyzetet, maradjanak higgadtak, bízzanak az energetikai szakemberekben és az ukrán fegyveres erőkben.

(MTI)

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2022. november 18. 17:41
Faszorrú geci , add fel ... VÉGETEK VAN . :-))))))))
Tikkadt Szöcske
2022. november 16. 09:11
Senkinek az égvilágon nem egyértelmű, hogy mi történt. Csak Zele érti a helyzetet. Ő ezt előre megmondta. A hülye oroszok meg pont úgy cselekedtek, ahogy az elő volt írva. Nana.
Málaga21
2022. november 15. 21:28
Csak emlékezetőül, Putyin békeajánlata február 28.-án: 1. Krím feletti orosz szuverenitás elismerése 2. „Az ukrán állam demilitarizálására és nácimentesítésére” vonatkozó feladatok végrehajtása 3. A „semleges státusz” biztosítása
5m007h 0p3ra70r
2022. november 15. 21:11
Az ellenség akart valamit - nevesint lengyelországot megcélozni - és elérte a célját. Csak ez a szefós hiszi másképp. Meg néhány másik itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!