Putyin: Lengyelország nem tett le arról, hogy visszaszerezze egykori területeit Ukrajnától

2022. november 04. 21:49

Magyarországot is megemlítette az orosz vezető a történelmi veszteségek kapcsán.

2022. november 04. 21:49
null

Az orosz elnök szerint néhány ország, köztük Lengyelország, még mindig nem mondott le arról, hogy visszaszerezze Ukrajnától a korábban elcsatolt területeit.

„Ismerjük a lengyel elit egy részének a »tengertől a tengerig« nagy ország megteremtésére vonatkozó elképzeléseit. A második világháború előtt sokan beszéltek erről az elképzelésről. Most pedig Lengyelország és Ukrajna vezetőinek ölelkezését látjuk. De az ötlet, az él, nem tűnt el” – mondta az Orosz Történelmi és a Hadtörténeti Társaságok újjáalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett találkozón az orosz vezető.

„Ukrajnának vissza kellene adni azokat a területeket, amelyeket 1939-ben vettek el Lengyelországtól”

Vlagyimir Putyin szerint Varsóban arról beszélnek, hogy

Ugyanakkor a szovjet korszakban néhány orosz történelmi területet is átengedtek Ukrajnának, de ez az orosz elnök szerint önkéntes alapon történt. „Közös kulturális, humanitárius és történelmi teret hozzanak létre” – idézte az orosz vezetőt a RIA Novosztyi.

„Ezeket a területeket erőszakkal adta át Magyarország, Románia és Lengyelország. Ezek teljesen különböző helyzetek. (...) Néhány embernek Ukrajnában el kellene gondolkodnia ezen” – hangsúlyozta Putyin.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asus66
2022. november 06. 21:24
Ez eddig is nyilvánvaló volt, legalább valaki felsőbb szinten is kimondta. Csak Dél-Koreától 2000 tankot rendeltek. A Lengyelek történelme is hátrahagyott némi revans, ill. igazságtétel iránti hajlandóságot.
foldizs
2022. november 06. 10:36
"A Magyar Hang azt írja, a többi megemlített ország vezetése azóta reagált erre a kijelentésre: Románia világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország pedig dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint. A magyar kormány viszont egyelőre nem nyilatkozott ezügyben."
amaurote
2022. november 05. 15:28
merevedik a fideszes keresztények farka...
Vikijo
2022. november 05. 15:22
A vitatott háború kapcsán világos a kormány álláspontja, túlságosan is hangoskodóan volt kifejezve de ma már figyelembe kellene venni a háborús vészhelyzetet és cenzúrát kellene bevezetni a témában a közösségi fórumokra tekintettel, minden politikai oldalon. Azokat a pártokat is azonnal be kellene tiltani akik akármilyen módon megnyilvánulnak pl. a határok kérdésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!