Stier Gábor: Oroszország nem akart ilyen háborúba belekeveredni

2022. november 29. 18:15

A külpolitikai újságíró szerint Oroszország alapvetően nem területeket, hanem befolyást akart szerezni.

2022. november 29. 18:15
null

Az Ultrahang Youtube-csatorna #moszkvatér című műsorának legutóbbi adásában az orosz-ukrán háború kapcsán többek között arról beszélgetett Király Tamás műsorvezető Stier Gáborral, a Moszkva tér főszerkesztőjével és Kosztur Andrással, a XXI.Század Intézet vezető elemzőjével, hogy miért különleges ez a hadművelet. De arra is kitértek, hogy katonai puccsot készítettek-e elő Ukrajnában.

Stier: Oroszország nem akart ilyen háborúba belekeveredni

Stier Gábor a beszélgetés elején leszögezte, hogy ami a szomszédban zajlik, az nem „totális háború, ez egy hibrid háború”. A külpolitikai újságíró ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy az is érdekes, hogy kik között folyik a háború. „Azt természetesen tudjuk, hogy ez valójában egy az USA és Oroszország között zajló proxyháború, amely a világrend átalakításáért folyik. Az egyik oldal Oroszországot szeretné meggyengíteni, a másik pedig újrapozicionálná magát ebben az új rendben”.. Stier ezután hangsúlyozta, hogy véleménye szerint Oroszország nem akart ilyen háborúba belekeveredni. Majd megjegyezte, hogy

az ukrajnai háború kimenetele befolyásolja az USA ellen folyó nagyháború kimenetelét, jövőbeli helyzetét.

A beszélgetés során érintették a háború különböző forgatókönyveit is. Ezzel kapcsolatban Kosztur András elmondta, hogy valószínűleg ezek közül az egyik az lehetett orosz részről, hogy „egy gyors kijevi fordulatot elérni, és gyakorlatilag egész Ukrajnát politikailag átállítani egy semleges vagy Oroszország felé lojális sínre” – hangzott el.

A teljes műsort alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 01. 01:42
A béke a háborún át vezet. Ez már csak ilyen.
Alcofrybas
2022. november 30. 04:56
Oroszország áldozat. Nem hibaztathatjuk az áldozatot. Segítenünk kell.
Tommaso
2022. november 30. 02:16
Stier Gábor szerint "Oroszország alapvetően nem is akart területeket szerezni" Na persze. Az öt ukrán tartomány fegyveres elrablása csupán a véletlen műve, nem volt szándékos. Ahogy a múlt században sem akarta Oroszország a japán, a finn, a lengyel, az észt, a lett, a litván területeket megszerezni, csak valahogy hozzá kerültek. Amikor SZU-nak hivták akkor sem akarta, az azeri, a belorusz, a grúz, az örmény, a kazah, a kirgiz, a moldáv, az üzbég, a tadzsik, a türkmén területeket bekebelezni, csak valahogy igy alakult.
koronaszepe
2022. november 29. 21:28
Stier meglepően őszinte, többször elmondta, hogy Oroszország Ukrajnát - az ott élőket, az ott élő oroszokat - másodlagosnak tartja. A világ folyásán szeretne változtatni. Egyszer már megpróbálta a ruszki igazságosabbá tenni a világot, akkor nem jött be. Most biztosan sikerül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!