Cseh házelnök: Orbán Viktor Putyin trójai falova

2022. november 14. 09:33

A tisztviselő kijelentette, hogy Magyarország háborús hozzáállása miatt nem szeretne magyar kollégájával találkozni.

2022. november 14. 09:33
null

Markéta Pekarová Adamová, a cseh parlament képviselőházának elnöke interjút adott a Rzeczpospolita című lengyel lapnak, amelyben kitért Andrej Babis, volt miniszterelnök és Orbán Viktor magyar kormányfő kapcsolatára is. Adamová úgy fogalmazott, hogy „Babis csodálja az erős vezetőket. A tavalyi csehországi parlamenti választások előtt meghívta Orbánt, hogy segítsen neki a választókerületében kampányolni. A volt miniszterelnök a mai napig támogatja Orbánt, annak ellenére, hogy látja, hogy

– idézte a cseh politikust a lap.

„Sok példa van Orbán és Babis együttműködésére”

Adamová ezt követően arról beszélt, hogy „Orbán energiaügyekben oroszbarát, emellett pedig nemhogy nem látja el Ukrajnát fegyverrel, de még csak nem is engedélyezi a fegyverszállítást Magyarországon keresztül. Sok példa van Orbán és Babis együttműködésére, ami szerintem azt bizonyítja, hogy

– hívta fel a figyelmet a cseh házelnök.

Azt is kijelentette, hogy Magyarországnak az ukrajnai háborúhoz való hozzáállása miatt nem szeretne magyar kollégájával találkozni – írta a Rzeczpospolita.

Nyitókép: MTI

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. november 15. 02:10
"A tisztviselő kijelentette, hogy Magyarország háborús hozzáállása miatt nem szeretne magyar kollégájával találkozni." Akkor téved. Magyarországnak ugyanis nincsen háborús hozzáállása. Hacsak nem "Brüsszellel".
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 14. 19:34
Minden ilyet fel kell kampózni az agyunk megfelelő helyére és majd egyszer elő kell venni őket. Csak szólok, fordulhat úgy a sors, hogy hasznosak lesznek a tényszerű emlékek!
Fila2020
2022. november 14. 16:34
Mi a konkrét probléma? Ezt sohasem fejtik ki. Nem szállítunk fegyvert Ukrajnának, olajat és gázt veszünk Oroszországtól? Nem szállít fegyvereket Ausztria és Svájc sem. Orosz gázt vesz számtalan EU tagállam. Orosz olajat vesz még az USA is. A csehek sem kivételek, és haszonélvezői a magyar kormány politikájának. Mi kikaparjuk a gesztenyét, ők megteszik, és még minket szapulnak.
5m007h 0p3ra70r
2022. november 14. 15:17
"Cseh parlament képviselőházának elnöke: Orbán Viktor Putyin trójai falova" Ilyen az amikor valakinek egy saját gondolata sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!