Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Nem jön a csodafegyver: felfüggesztik az Armata-tankok tömeggyártását az oroszok

2022. november 21. 13:31

Túl drágának találták az új generációs eszköz gyártását.

2022. november 21. 13:31
null

Felfüggesztette a Kreml az Állami Fegyverkezési Programot (SAP). A SAP volt az elmúlt 10 év legnagyobb orosz haderőfejlesztési programja, melynek része lett volna a T-14 Armata harckocsi tömeggyártása és az orosz haderőben való rendszeresítése is – írta a PorfolioVedomostyi értesüléseire hivatkozva.

A vezetők azért döntöttek a haderőfejlesztési program felfüggesztése mellett, mert

– fogalmaztak a közleményben.

Túl drágának találták az új generációs eszközt

Mint írták, ez a lépés egy ideje már várható volt, az idei Army 2022-n is már külföldi vevőknek „terítették” az Armata-harckocsikat. A harcjárművek tömeggyártása azért nem indult meg, mert a Kreml „túl drágának gondolta az új generációs eszközt és inkább a régebbi, szovjet eredetű harckocsikat modernizálták”.

Viszont azt nem tudni, hogy az SAP felfüggesztésével végleg lemond-e az orosz hadvezetés az Armatáról. Nem kizárt, hogy a programot csupán átszabják,

Az eddig legyártott mintegy 20 járművet pedig feltehetően hadrendben tartják, még ha tömeggyártásra nem is kerül sor – írta a Portfolio.

Az alábbi felvételen azt láthatják, ahogy Kazanyban régióban gyakorlatoznak a járművekkel:

 

Nyitókép: Dimitar Dilkoff / AFP

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 22. 10:18
És akkor most összeomlott a ruszki hadsereg és megszűnt az orosz állam és Zselét már be is iktatták a Kremlbe?
concret
2022. november 22. 02:54
Felfüggesztik a tömeggyártást. Tehát eddig folyt a tömeggyártás. Vajon mennyi ideig tartott tömeggyártással elkészíteni 20 tankot?
stug
2022. november 21. 19:37
Az új Abramsnál nem lesz gond a szériagyártással: https://m.youtube.com/watch?v=ZjX5JE_3T5k&t=2s
6.sztrovacsek
2022. november 21. 18:41
"a Kreml „túl drágának gondolta az új generációs eszközt és inkább a régebbi, szovjet eredetű harckocsikat modernizálták" Hasam fogom a röhögéstől. Mit is írtam néhány napja? Ezt: ".sztrovacsek 2022. november 18. 16:10 Tudtad például hogy az összes orosz harckocsiban, - még az Armatában is, - ukrán célzóberendezéseket alkalmaznak, amelyekből a háború kitörése óta nyilvánvaló okokból egyetlen darabot sem kaptak, és francia hőképalkotó és optikai rendszerek vannak bennük, amelyekből egy darabjuk nincs már?" Na ugye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!