Cristiano Ronaldo azonnali hatállyal távozik a Manchester Unitedtől

2022. november 22. 18:47

A labdarúgócsapat közös megegyezéssel szerződést bontott a sztárjátékossal.

2022. november 22. 18:47
null

Cikkünk frissül!

A portugál csatár, Cristiano Ronaldo azonnali hatállyal távozik a Manchester Unitedtől – számolt be a BBC.

A döntés egy ellentmondásos interjút követően született meg, amelyben a 37 éves játékos kritizálta a klubot és Erik ten Hag menedzsert is.

„Néhány héttel korábban a Manchester City elleni 6-3-as vereség alkalmával azt mondta, a pályafutásom iránti tiszteletből nem cserélt be, majd ezt követően három percre be akar küldeni? Ennek semmi értelme” – fogalmazott a támadó, aki – miután megtagadta, hogy beálljon - a lefújás előtt távozott a kispadról. Ten Hag a következő, Chelsea elleni mérkőzésen ezért a keretbe se nevezte Ronaldót.

„Azt gondolom, hogy direkt csinálta, provokálni akart nemcsak akkor, hanem már korábban is. Nem adja meg nekem azt a tiszteletet, amit megérdemelnék. Valószínűleg ez volt az ok, amiért otthagytam a Tottenham elleni összecsapást, amit őszintén megvallva bánok. De az, hogy az edző három percet ad nekem, számomra elfogadhatatlan.

– nyilatkozott Ronaldo, aki hangsúlyozta: szereti a Manchester Unitedet, de mióta a sikeredző Alex Ferguson elhagyta a csapatot, semmilyen fejlődést nem tapasztalt, a klub nem ott tart, ahol kellene.

Közös megegyezéssel bontottak szerződést

 „A Manchester Uniteddel folytatott megbeszéléseink után úgy döntöttünk, közös megegyezéssel felbontjuk a szerződésünket.

Sok sikert kívánok a csapatnak a szezonban és a jövőben is” – nyilatkozta a támadó.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal a katari világbajnokságon szerepel, az együttes a H csoportban csütörtökön Ghána ellen kezd, majd Uruguayjal és a Koreai Köztársasággal találkozik.

Ronaldo – másodszorra - tavaly nyáron szerződött az MU-hoz, amelyben azóta 54 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett. Először 2003 és 2009 között volt az angol együttes játékosa, a csapattal háromszor nyert angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA Kupát és a ligakupát egyszer-egyszer hódította el.
 

 

(MTI/BBC)

Nyitókép: SERHAT CAGDAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. november 23. 11:13
Nem lett volna szabad odamennie! Így túl nagy "arcvesztése" lesz CR-nek... Még az is lehet hogy egy kis idő múlva a Fradiban látjuk...
Öreg Palóc
2022. november 22. 21:13
Már az hiba volt, hogy egyáltalán vissza igazolták !! 3 vagy 5 húszéves srácot kellett volna venni, olyanokat mint Saka, Bellingham, Foden !!! De nem ! A Hülye MU-nak ez a vén szatyor kellett, aki csak a saját egójával foglalkozik. Ronaldo kiégett ! Nem most, már 3 éve! Tudomásul kell venni. Mehet az arabokhoz focizni vagy amerikába.
Phm045
2022. november 22. 20:16
Megunták a hisztit.....
olajfa1
2022. november 22. 19:48
Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!