Zelenszkij: Az orosz invázió elterelte a világ figyelmét a klímaváltozás elleni harcról

2022. november 11. 09:54

„Kit fog érdekelni az üvegházhatású gázok mértéke a légkörben, ha, Isten őrizz, Európa egy részét radioaktív felhő borítaná egy zaporizzsjai balesetet követően?” – vetette fel az ukrán elnök.

2022. november 11. 09:54
null

Kína elkötelezett a karbonsemlegesség elérése mellett – jelentette ki Hszie Csen-hua, Kína klímaügyi különmegbízottja kedden Sarm-es-Sejkben az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülésén (COP27).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenet útján osztotta meg a konferencia résztvevőivel gondolatait, melyek szerint az ukrajnai orosz hadművelet elterelte a világ figyelmét a klímaváltozás elleni harcról. Zelenszkij rávilágított, milyen károkat okozott az orosz hadművelet az ukrajnai környezetnek.

Az elnök szerint ötmillió hektár erdő pusztult el Ukrajnában a harci cselekmények következtében és világszerte az egekbe szöktek a fosszilis üzemanyagok árai, ami miatt

országok tucatjai kényszerültek visszanyúlni a szénerőművekhez a lakossági árak mérséklése érdekében.

„Kit fog érdekelni az üvegházhatású gázok mértéke a légkörben, ha, Isten őrizz, Európa egy részét, a Közel-Keletet, vagy talán Észak-Afrikát radioaktív felhő borítaná egy zaporizzsjai balesetet követően?” – vetette fel Zelenszkij az orosz csapatok ellenőrzése alá került zaporizzsjai erőmű ügyét, melynek területén több alkalommal is csapódtak be lövedékek.

Zelenszkij felhívta a nemzetközi közösséget, hogy „állítsa meg azokat, akik esztelen és illegális háborújukkal tönkreteszik annak lehetőségét, hogy a világ egyesített erővel, közös célért együttműködjön”

Ők azok, akik agresszív háborúkat indítanak, amikor a világ egyetlen puskalövést sem engedhet meg magának

– hangoztatta Zelenszkij. Hangsúlyozta, hogy nem lehet hatékony klímavédelmi politika béke nélkül.

(MTI)

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. október 26. 16:52
Mindkét harc reménytelen..
Brandon the great Negro
2022. november 11. 15:24
Grétásodik.
roughneck
2022. november 11. 14:21
Ja. Ha Putyin ledobja az atomot osszeomlik a klima. Meg egy ilyen alattomos patkanyt, mint ez az abortuszmaradek, nem hiszem el! Es Nyugaton vevok a dumajara.
Zoltan70
2022. november 11. 14:16
Hát előtte meg a klímaváltozás elleni küzdelem és az LMBTQ jogok elterelték a figyelmet az ukránok által végzett, állami népírtásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!