Zelenszkij szerint „az ukrán nép szabadsága” több mint ezer éves

2022. november 22. 07:07

Az ukrán elnök ezúttal a Majdan forradalom évfordulóján adott történelemleckét.

2022. november 22. 07:07
null

A Telegraph arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij hétfő esti beszédében megemlékezett a Majdanról. Napra pontosan kilenc éve volt,  mondta az elnök, hogy a „méltóság forradalma” kezdetét vette: az ukránok ekkor felvonultak Kijevben és tüntettek, miután az oroszbarát kormány úgy döntött, hogy nem írja alá az Ukrajnát az EU-hoz közelítő megállapodást.

Ezt követően Zelenszkij kinyilvánította:

Népünk szabadságát, létét számos veszély fenyegeti. Most történelmi lehetőségünk van arra, hogy egyszer és mindenkorra megvédjük az ukrán szabadságot.” (A történelmi valóságról itt olvashat.)

A brit lap megemlíti, hogy a 2013-as tüntetések és halálos összecsapások legalább 108 ember halálát okozták és végül Viktor Janukovics akkori elnök is lemondott.

Kép forrása: YouTube

 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2022. november 23. 14:37
Kedves olvasóink a rétóromán elmélet ukrán változatát olvashatják. 200 éve még ukrán nyelv sem volt. Akiket ukrán hősöknek ünnepelnek, azok vannak az orosz tankönyvekben is. Körül vagyunk véve történelem nélküli népekkel, ami csak azért baj, mert most akarnak csinálni maguknak mások rovására.
KBA98
2022. november 22. 17:28
Majd, ha a zongorista túléli a háborúját akkor a börtönben egy történelem könyvet olvasgathat!
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 22. 17:13
Az igazság létezik, az oláh, tót és ukrán hazugságokat kitalálják.
Wolfram004
2022. november 22. 14:32
„méltóság forradalma” kezdetét vette: az ukránok ekkor felvonultak Kijevben - nagy méltóság kell ahhoz, hogy napi 5 dollárért tűntessenek saját hazájuk ellenn egy CIA rendezvényen? Mondjuk a magyar baloldal példát vehetne róluk, náulnk nem gurul le a dollár a piramis aljáig, elég pár heccelő írás, hogy a trollok ingyen is előbújjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!