Amerikai védelmi miniszter: Nincs most esély a békére, nukleáris fegyverkezés kezdődhet

2022. november 21. 06:32

Lloyd Austin szerint az Egyesült Államok nemzeti érdeke az, hogy megvédje Ukrajnát.

2022. november 21. 06:32
null

A Politico arról ír, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország ukrajnai inváziója miatt újraindulhat a nukleáris fegyverkezési verseny. Austin hozzátette: beindíthatják az autokrata vezetők az atomprogramjaikat, ha az oroszokat nem sikerül megállítani. „Arra juthatnak ezek az autokraták, hogy ha nukleáris fegyvereket szereznek, akkor vadászigazolványt kapnak. Ez a nukleáris fegyverkezés spirálját indíthatja be” – mondta

A miniszter szerint az oroszok rosszul állnak a háborúban, úgy véli, hogy Putyin ezért ismét a „nukleáris kardcsörtetés” eszközéhez nyúl

és atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik majd. Hangsúlyozta: Amerika nemzeti érdeke, hogy megvédjék Ukrajnát, mivel nem látszik most esély a békekötésre.

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 21. 19:09
Nem kezdődik és nem kezdődhet nukleáris fegyverkezés. Békét kell kötniük. Barátkozzanak meg a gondolattal. Mert minden más csak rosszabb lenne. Zelenszkijt meg felejtsék el, vagy ássák el. Neki parancsolniuk kell, nem hallgatniuk rá vagy szabadjára engedniük. Egyeztessek az oroszokkal, és Zelenszkij asztalára már csak azt tegyék le, amit alá kell írnia. Beleszólása ne legyen. Mert ez az egész világról szól, nem róla és nem Ukrajnáról. Hanem a világ békéjéről.
dezilluzionista
2022. november 21. 12:49
Eklatáns.
Theodorik
2022. november 21. 10:48
Jé, beszél!
Kristály
2022. november 21. 10:17
New York már kaphatna egy atombombát hogy örökre csend legyen. Japán is azóta csendben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!