Jön a női kvóta! – új jogszabályt fogadott el az Európai Parlament

2022. november 22. 17:23

Két évük van a tagállamoknak a szabályok átültetésére.

2022. november 22. 17:23
null

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén irányelvjavaslatot fogadott el kedden, amely szerint 2026 júliusára a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több női vezetője kell legyen, a kvótát nem teljesítő vállalatok szankciókra számíthatnak.

A jogszabályjavaslat célja, hogy

2026 júliusára a társaságok nem ügyvezető igazgatói vezető álláshelyeinek legalább 40 százalékát, illetve az összes vezetői poszt legalább 33 százalékát a vezetőtestületekben nők töltsék be.

Évente számot kell adniuk a nemi összetételről

A javaslat ugyanakkor kiemeli: a vezetőtestületi tagságnak továbbra is legfőképpen az érdemeken kell alapulnia. Az új szabályok szerint a kiválasztási eljárásnak átláthatónak kell lennie. Az érintett társaságoknak évente egyszer számot kell adniuk a nemzeti hatóságoknak vezetőtestületeik nemi összetételéről. Amennyiben nem sikerül teljesíteniük a feltételeket, nyilatkozniuk kell arról, hogy hogyan kívánják orvosolni a helyzetet. Ezeket az információkat webhelyükön is közzé kell tenniük.

A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató kis- és középvállalkozásokra nem vonatkoznak az irányelv követelményei.

A jogszabály szerint a tagállamoknak hatékony, arányos és elrettentő erejű szankciókat kell alkalmazniuk azokkal a vállalatokkal szemben, amelyek nem nyíltan és átláthatóan folytatják le a kinevezési eljárásokat. Ha a társaság nem teljesíti az irányelvben foglaltakat, bíróság akár érvénytelenítheti is a vezetőtestületi kinevezéseket.

Két évük van a tagállamoknak a szabályok átültetésére

Miután az uniós parlamenti jóváhagyást követően, az Európai Unió Tanácsa hivatalosan is elfogadta a javaslatot, az irányelv húsz nappal kihirdetését követően fog hatályba lépni. A tagállamoknak két évük lesz a szabályok átültetésére.

Az Európai Parlament közleménye szerint 2021-ben

az EU tőzsdén jegyzett legnagyobb vállalkozásainak vezetőtestületeiben mindössze 30,6 százalékos volt a nők aránya.

Az egyes tagállamok között jelentős eltérések mutatkoznak, ugyanis amíg Franciaországban ez az arány 45,3, Cipruson 8,5 százalék. Magyarországon a nők aránya a vállalatok vezetőségében a legfrissebb adatok szerint 10,5 százalék - írták. Noha javul is a nők aránya a vállalatok vezetőtestületeiben, 2022-ben az uniós tagországok legnagyobb jegyzett vállalkozásait vezető elnököknek vagy vezérigazgatóknak még 10 százaléka sem volt nő - tette hozzá az uniós parlament.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. november 23. 14:31
Elbaszhatatlan.
patópál
2022. november 23. 12:14
Az EP-nek ehhez sem köze, sem felhatalmazása nincsen. (Ha már a jogállamiságnál tartunk.)
MaBaker
2022. november 23. 11:23
Szexista barmok! Pot azt teszik, ami ellen elvileg küzdenek.
Reszelő Aladár
2022. november 23. 09:13
A lényeg az, hogy mióta a férfiak is szülhetnek, végre kieset a legfontosabb érv a patriarcátus kezéből. De persze a legjobb lenne, ha senki sem szülne, mert csak CO2 az egész. Ez is a baxatlan feministák lázadása? Akik hatalmat követelnek maguknak, a nemi életüket pedig hol egymáson, hol kapanyél méretű szerecsen ifjakon élnék ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!