Észt miniszter: Oroszország nem gyengült meg kritikus mértékben, sőt

2022. november 27. 13:39

Az egyik legoroszellenesebb ország védelmi minisztere szokatlanul őszintén fogalmazott.

2022. november 27. 13:39
null

Hanno Pevkur észt védelmi miniszter szerint Oroszország nem gyengült meg kritikus mértékben az ukrajnai háború első kilenc hónapja során. „Őszintén és világosan kell fogalmaznunk: az orosz haditengerészet és légierő többé-kevésbé ugyanolyan nagyméretű, mint a háború előtt” – hangsúlyozta Pevkur a dpa német hírügynökségnek berlini látogatásán. Habár az orosz szárazföldi erők jelentős veszteségeket szenvedtek, „inkább hamarabb, mint később”, de

vissza fogják állítani az orosz-ukrán háború február 24-i megindítása előtti méretüket, vagy akár még nagyobbat is

– emelte ki a tárcavezető.   

Pevkur szerint Moszkva tanulni fog ukrajnai katonai tapasztalataiból. „Semmi okunk azt hinni, hogy az Oroszországból érkező fenyegetés csökkent volna vagy a NATO-t célzó fenyegetés csökkent volna” – mondta a politikus. A miniszter kifejtette: Észtország tervei szerint jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 2,84 százalékát fordítja védelmi kiadásokra, 2024-ben pedig ez az arány 3,2 százalékra nőhet, amely jóval magasabb a NATO 2 százalékos elvárásánál.   

Tallin eddig az ország GDP-jének mintegy 1 százalékát fordította az ukrán hadsereg támogatására – emelte ki Hanno Pevkur, aki ugyanakkor figyelmeztetett a nyugati országok „háborús fáradtságának” veszélyére is. „Moszkva pontosan ezt akarja elérni.

– tette hozzá az észt védelmi miniszter.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.

 

Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal és .  

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2022. november 27. 20:21
Hát hülye ez? A Brit hírszerzés már múlt héten megírta! Miért terjeszt orosz propagandát? Észt létére...
balbako_
2022. november 27. 18:32
Jó reggelt!
FeketeFehér
2022. november 27. 17:56
Hát, akkor oroszországot kritikus mértékben kell meggyengíteni. Ennyi.
stug
2022. november 27. 17:42
"az orosz haditengerészet és légierő többé-kevésbé ugyanolyan nagyméretű" 9 hónap alatt a két fegyvernem bebizonyította, hogy mit érnek: - a ruszki légierő képtelen integrált műveletekre és a légifölény elérésére - a flotta többek között elvesztette a zászlóshajóját, és a saját bázisain is veszteségeket szenved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!