„Allahu akbar!” – terrortámadás történhetett Brüsszelben

2022. november 10. 21:40

Egy rendőr megsérült, társa elhunyt, miután egy férfi késsel támadt rájuk Brüsszelben.

2022. november 10. 21:40
null

Egy rendőr meghalt és két másik megsebesült egy késes támadásban a brüsszeli északi pályaudvar közelében – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán a brüsszeli ügyészség információira hivatkozva csütörtök este.

A közzétett információk szerint a három rendőrt késsel támadták meg a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében. Az egyik rendőr a helyszínen belehalt sérüléseibe. A másik két megsebesített járőr egyike lőfegyverrel „ártalmatlanná tette” a gyanúsítottat. A két megsebesült rendőrt kórházba szállították.

Több belga sajtóorgánum arról számolt be, hogy

a rendőrökre támadó férfi Allahu akbar! kiáltást követően támadt a járőrökre

– ezt azonban az ügyészség egyelőre nem tudta megerősíteni – tették hozzá. A The Sun szerint az egyik rendőrt, egy 29 éves felügyelőt nyakon szúrták és meghalt, míg a másikat az ágyékánál érte a támadás.

A támadást terrorista incidensként kezelik a Le Soir szerint.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap információi szerint a gyanúsítottat korábban beidézték a lakhelye szerinti rendőrségre egy közlekedési kihágás miatt. A gyanúsított csütörtök reggel jelent meg a rendőrségen, majd ügyének intézését követően közölte: a nap folyamán támadást fog elkövetni rendőrök ellen. Bejelentéséről a rendőrőrsön jelentést írtak, majd elengedték. 

Sarah Durant, a brüsszeli ügyészség szóvivője közölte: nyomozást rendeltek el a támadás körülményeinek kivizsgálására. A szóvivő tájékoztatást csütörtökön a későbbi órákra, vagy péntek reggelre ígért – tette hozzá a napilap.

(MTI)

Fotó: HATIM KAGHAT / BELGA / AFP

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2022. november 11. 09:32
Brüsszelben a lakosság 74 százaléka külföldi állampolgár, vagy külföldi származású 'belga' (2020.01.01-es adat). https://www.rtbf.be/article/desormais-20-de-la-population-belge-est-d-origine-etrangere-et-les-marocains-sont-plus-nombreux-que-les-italiens-10671649
DFK
2022. november 11. 06:36
Megint öltek a baloldaliak és a liberálisok.
crydog
2022. november 11. 06:21
A nyugat európai rendőr, nem rendőr. A kezük - jogilag- megkötve, a védett migráns állatfajhoz hozzá sem érhetnek. A nyáron öt holland rendőrt kergetett a rendőrkocsi körül, egy bedrogozott afgán állat. Nem merték lelőni, nehogy ők menjenek börtönbe. Töketlen, agymosott nyugati balfaszok, megérdemlitek hogy kipusztuljatok..
fado
2022. november 11. 05:56
Dikk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!