Száz tonna kokaint foglaltak le Belgiumban, egyelőre azt se tudják, hol lehetne tárolni

2022. november 20. 17:16

Újabb rekord dőlt meg Antwerpen kikötőjében.

2022. november 20. 17:16
null

A belgiumi Antwerpen kikötőjében lefoglalt kokain mennyisége túl nagy ahhoz, hogy egyszerre megsemmisítsék, tárolása azonban biztonsági aggályokat vet fel – közölte hétvégi számában a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap. A beszámolójában a napilap emlékeztetett: a vámhatóság 2021-ben csaknem 90 tonna kokaint foglalt le az antwerpeni kikötőben. A tavalyi rekord azonban minden valószínűség szerint idén is megdől,

becslések szerint az idei kokainfogás a 100 tonnát is elérheti. 

A tengeri szállítással érkezett, konténerekben felfedezett kokain rendkívüli mennyisége azonban komoly biztonsági problémát jelent a helyi hatóságoknak.

A bűnbandák megpróbálhatják ellopni

Az engedélyezett szemétégetők ugyanis nem tudják azonnal feldolgozni az összes lefoglalt kábítószert, ezért azt megsemmisítése előtt raktárakban kell tárolni. A napilap emlékeztetett, Franky De Keyser antwerpeni ügyész néhány hete felhívta Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi miniszter figyelmét arra, hogy

a legfoglalt kábítószerkészlet akkora, hogy a bűnbandák megpróbálhatják ellopni.

Bart De Wever, Antwerpen polgármestere és a belga igazságügyi miniszter egyeztetésbe kezdett a megoldás megtalálására – közölte a belga hírportál.

(MTI)

Nyitókép: Valery Hache / AFP. Illusztráció.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. november 22. 09:22
a dokkoknál öntsék bele a tengerbe...
masikhozzaszolo
2022. november 21. 17:24
8.6 kg fejenként, 11 millió lakos. Belgiumban nem legális? Vagy csak a hollandoknál és a németeknél? Nincs Unió irányelv, hogy mindenkinél kell, hogy legyen?
Spiltyu
2022. november 21. 10:37
ez a kis száz tonnás csomag csak figyelem elterelő csali volt, az igazi nagy cucc akkor hajózott be amikor az ügynökön ezen a kis fogáson pörögtek...
Megtalálta
2022. november 21. 10:26
Aztq. Száz tonna kokain! 100 kiló piacra dobásával vagyonokat lehet keresni. Elképesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!