Ne az fizesse meg a gazdagok röpködését, aki repülőt még csak az égen úszva látott!
A klímaválság idején aligha kérdéses, hogy csökkenteni kell a károsanyag-kibocsátást.
Lucia Alexander aktivista „a növényi alapú étkezési rendszerre való áttérésre” szólított fel.
Klímaváltozási aktivisták foglalták el szombat este Gordon Ramsay sztárszakács háromcsillagos Michelin-éttermét Londonban, a brit élelmiszerrendszer átalakítását követelve – számolt be a The Straits Times.
A portál szerint az „Animal Rebellion” tizennégy tagja helyi idő szerint este 6 óra körül lépett be a London délnyugati részén, Chelsea-ben található Gordon Ramsay étterembe, és
Az étteremben kínált ételek környezeti költségeit részletező, menüket tartottak a kezükben, majd távoztak, amikor a létesítmény néhány órával később bezárt. „Ez a luxusétterem megtestesíti azt az egyenlőtlenséget, amellyel jelenleg az Egyesült Királyságban szembesülünk, valamint az éghajlati válság súlyosságának tagadását” – tweetelte a csoport.
Gordon Ramsay étterem szóvivője azt mondta: „Mindenkinek joga van a véleményéhez és a meggyőződéséhez. Azonban betörni egy étterembe, megzavarni a keményen dolgozó személyzetet a munkájában, és tönkretenni azoknak a vendégeknek az estéjét, akik hónapokig vártak a foglalásukra, hihetetlenül helytelen és mélységesen tiszteletlen”
Lucia Alexander aktivista „a növényi alapú étkezési rendszerre való áttérésre” szólított fel.
„A növényi alapú élelmiszerrendszer 75 százalékkal kevesebb mezőgazdasági területet igényel az élelmiszertermeléshez, ami lehetővé teszi, hogy további emberek millióit etessük anélkül, hogy a kizsákmányoló és nem hatékony állattenyésztő iparágakra támaszkodnánk” – fejtette ki az aktivista.
Nyitókép: Facebook