A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A pénz beszél: bővítik piaci szerepüket a Kínába látogató német vállalatok

2022. november 05. 12:22

Németország Kína legfontosabb kereskedelmi partnerévé lépett elő Európában.

2022. november 05. 12:22
null

Olaf Scholz német kancellár pénteken hivatalos látogatást tett Kínában, és ezzel ő lett az első európai vezető, aki a Kínai Kommunista Párt 20. országos kongresszusa után Kínába látogatott. A kancellárt elkísérte útjára a helyben már jelentős érdekeltséget kiépített 12 német nagyvállalat vezetője is, akik

tovább szeretnék erősíteni jelenlétüket a számukra stratégiailag fontos kínai piacon.

Scholz szövetségi kancellárként először látogat Kínába. Idén ünnepli a két ország a diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját is.

Németország Kína legfontosabb kereskedelmi partnerévé lépett elő Európában,

Kína pedig hat egymást követő évben Németország legnagyobb kereskedelmi partnere lett.

A német üzleti vezetők reményüket fejezték ki, hogy a két ország vezetői mélyrehatóan megvizsgálják a kétoldalú kapcsolatok, valamint a gazdasági és kereskedelmi együttműködés nyitott kérdéseit, hogy az együttműködés szorosabbra vonásának új szakaszát indíthassák el. A Kínában működő vezető német vállalatok a kínai piacba vetett bizalmukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy bővítették ottani befektetéseiket.   

A BASF német cég, a legnagyobb külföldi vegyipari befektető Kínában, a közelmúltban megerősítette, hogy

10 milliárd dollárért megépíti a Verbund integrált telephelyét Csancsiangban

(Zhanjiang), a dél-kínai Kuangcsou (Guangzhou) tartomány tengerparti városában. A BASF vezérigazgatója, Martin Brudermueller szerint a német vegyipari óriásvállalat további növekedésre számít Kínában.   

Néhány német autógyártó, például a BMW számára Kína vált a legnagyobb nemzeti piaccá. A BMW növelni készül kínai beruházásait, bízva a kínai piac jövőbeni fejlődésében. Kína még évekig a világ legnagyobb új energiával működő járműpiaca lesz – mondta Nicolas Peter, a BMW AG pénzügyi igazgatója és igazgatótanácsi tagja a Xinhua hírügynökségnek adott exkluzív interjúban. A BMW növelte gyártmányportfólióját elektromos autókból Kínában, és már öt BEV-modellt (akkumulátoros elektromos autó) kínál a kínai ügyfeleknek. Az elektromos modellpalettát 2023-ra 13-ra bővíti a BMW Kínában.

(MTI)

Kép: MTI/AP/DPA pool/Kay Nietfeld

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. november 05. 17:20
A németek is meglépték a keleti nyitást, amiért Orbánt baszogatták?
sersem4
2022. november 05. 15:05
Mindeközben Kanada... A kanadai kormány törvényt hozott a kínai vállalatok, pontosabban a ritka földfémet kitermelő vállalatokkal szemben, hogyaszonya, el kell adniuk a Kanadában bejegyzett cégeiknek a tulajdonát, a Kohn&társa részére, szarért és hugyért... A Nyugat már csak az úgynevezett bíróságokon, meg az úgynevezett törvényeken keresztül tudja szoptatni a képletet. Tiszta gáz az összes üres fejű bolsi.
llnnhegyi
2022. november 05. 13:59
Magyarországnak jó hír, hogy bővítik az együttműködésüket. Ez már csak fricska,hogy a német ( vegyipari óriása pld.) gazdasági szereplők, hozzá jutnak az olcsó orosz gázhoz,olajhoz.. minden embargós termékhez. Fudan, Belgrád vasút,Paks 1,2... magyarok hajrá!!
Aerion
2022. november 05. 13:45
Férgek ezek, nem németek. Kikérem magamnak, hogy EZEK németnek merészeljék nevezni magukat. Undorító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról