A volt dél-koreai elnök meg akar szabadulni a Kim Dzsonguntól kapott kutyáktól

2022. november 07. 16:46

Mun Dzsein meglepő magyarázattal állt elő.

2022. november 07. 16:46
null

Mun Dzsein volt dél-koreai elnök meg akar szabadulni a Kim Dzsongun észak-koreai vezetőtől ajándékba kapott két kutyától, mert az államfői hivatal nem nyújt támogatást fenntartásukhoz – közölte hétfőn Mun Dzsein hivatala. A Pungszan vadászkutyákat 2018-ban kapta ajándékba Mun Dzsein a kommunista állam vezetőjével tartott harmadik találkozója alkalmával.  A Gomi és Szongkang névre hallgató kutyáknak időközben hét kölyke is született.    

Gomit és Szongkang állami tulajdonnak számítanak

Hivatali idejének végével Mun Dzsein májusban az elnöki palotából magánházába vitte magával a kutyákat. Jogi szempontból az állatok állami tulajdonnak számítanak és az elnök távoztával át kellett volna adni őket az elnöki archívumnak. Egy szerződés azonban lehetővé tette, hogy Mun Dzsein megtarthassa Gomit és Szongkangot, valamint a kutyakölykök egyikét, és ezért

havonta fenntartásukra átszámítva 723 ezer forint járandóságot kap az államkincstártól.   

Az említett szerződést azonban megvétózta Jun Szukjol hivatalba lépett dél-koreai elnök, s az így nem léphetett hatályba. Mun Dzsein ezért más gondjaira bízná a kutyákat. A dél-koreai kutyabarátok megbotránkoztak.

– írták az interneten, s már jelentkezett is valaki, hogy szívesen átvenné az ebeket. A Pungszan vadászkutyáknak sűrű, krémfehér bundájuk és hegyes fülük van. A ritka fajta eredetileg az észak-koreai Pungszan régióból származik.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA/ EFE

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2022. november 08. 11:34
Hagyd nyitva a kaput, reggelre csontig rágja a nép...
Gullwing
2022. november 07. 20:10
Aki a kutyát nem szereti nem lehet jóember...
Zsolt75
2022. november 07. 18:46
Köcsög . Havi 723- ért szerette őket, most már nem?
luisbathhelena
2022. november 07. 17:43
Kitűnő koreai kutyareceptek vannak. Bár sokan szégyenkeznek emiatt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!