Szexista kérdést kért ki magának Sanna Marin és új-zélandi kollégája

2022. november 30. 16:39

Felidegesítette magát az újságírói kérdéseken a finn és az új-zélandi miniszterelnök.

2022. november 30. 16:39
null

Óceániában turnézik Sanna Marin finn miniszterelnök, aki szerdán Új-Zélandon találkozott Jacinda Ardern kormányfővel. Közös sajtótájékoztatót is tartottak, ahol egy helyi újságíró megkérdezte, nem lehet, hogy azért jött létre a találkozó, mert mindketten fiatal nők. Mindkét politikus hevesen reagált, Sanna Marin elmondta, a találkozónak az az oka, hogy mindketten miniszterelnökök. 

– vágott vissza Ardern, aki szerint a politikában nagyobb számban vannak jelen a férfiak, de két nő nem csak a nemük miatt találkozik. A BBC megjegyzi, hogy John Key és Barack Obama pár nap különbséggel jöttek világra.

Sanna Marin utána elmondta, együtt akarnak kiállni az egyenlőség mellett, mivel minden nőnek és lánynak ugyanazoknak a jogainak és lehetőségeinek kéne lenniük, mint a férfiaknak. Sanna Marin csütörtökön utazik tovább Ausztráliába. 

Nyitókép: Diego Opatowski/AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. december 02. 11:38
Hu de egyformák..külsőleg és belsőleg..két szikárrá fogyott öntudat.
masikhozzaszolo
2022. december 01. 12:08
A nők szeretnek beszélni. Nekem azt mondta egy meghatározó nő, hogy egy nőnek naponta x szót kell elmondania. Ha nem mondhatja el a biztonsági szelep kinyílik, mint a 424-es kazánján, és nem húz rendesen. A környezet meg így is úgy is megsínyli. Hagyni kell beszélni, és az békét hoz. Zelenszkijné is azért utazik. Otthon kevés szava van.
kaltran
2022. december 01. 11:08
Jó helyre ment ez a fing. Két fing együtt már egy büdös lószar. Rendjén van ez így. Igenis van köze a dologhoz, hogy nők, A nők tömeges megjelenése a politikában egy áspiskígyó tenyészet. Ezek a nők, egyet nem szeretnek: nők nem szeretnek lenni. Jó akkor legyenek áspiskígyók.
ujujuj
2022. december 01. 09:56
Mekkora sótlan picsának kell lenni ahhoz, hogy valaki így kiakadjon egy hülye, de minden rossz szándék nélküli kérdésen? Az óceániai népek csodálatosan együgyű, és békés emberek. Igénytelenek, mindenük megvan és boldogok, így nem különösebben sokat foglalkoznak az elméjük pallérozásával. A woke dolgokat nem értik, már ha hallottak róla egyáltalán. Tőlük ennyi telik. Akinek ez nem tetszik, ne menjen óceániába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!