Netanjahu homoszexuális politikust nevezhet ki külügyminiszternek

2022. november 22. 19:30

A Likud törvényhozója, Amir Ohana a legnagyobb esélyes a posztra.

2022. november 22. 19:30
null

Amir Ohana tűnik a legesélyesebbnek a külügyminiszteri posztra. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökhöz közel álló források szerint a másik nagy esélyest, Miri Regev végül az oktatási tárcát kapja majd. Elemzők korábban azt sejtették, hogy Ron Dermer lesz végül az izraeli diplomácia vezetője, viszont mostanra Ohanára van a legnagyobb esély.

Amennyiben Ohana kapja meg a külügyi tárcát, azzal ő lenne a zsidó állam első nyíltani homoszexuális külügyminisztere. A Neokohn megjegyzi, az értesülés azután látott napvilágot, hogy a Likud több törvényhozója bírálta Benjamin Netanjahu miniszterelnök-jelöltet, amiért szerintük túl sok magas rangú miniszteri posztot engedett át leendő koalíciós partnereinek.

Benjamin Netanjahunak még két hete van véglegesítenie a kabinetet, ám ezt további két héttel indokolt esetben meg lehet hosszabbítani. Ohana amúgy nem ismeretlen az izraeli politikában, korábban igazságügyi és közbiztonsági miniszter is volt. 

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cikoria-2
2023. augusztus 08. 21:48
helyes,brüsszelben a magafajták vannak többségben,jól megértik egymást
Viro manĝi
2022. november 23. 13:14
Ejnye-bejnye Mandi! Nem elég mára a Black Friday akciótok, még kellett egy kis LMBTQ lobbi is? Nekem bőven elég lett volna annyi info, hogy "Netanjahu Amir Ohanát nevezheti ki külügyminiszternek."
ZombikaFoskoma
2022. november 23. 11:56
Mink ezt mán rég kitaláltuk.
redhaven
2022. november 23. 10:31
Kit érdekel, hogy mit szeret az ágyban? A tettei a lényegesek. Nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!