Itt vannak a Fradi lehetséges tavaszi Európa Liga-ellenfelei

2022. november 07. 13:51

Gera Zoltán összesorsolta a Barcelonát és a Manchester Unitedet.

2022. november 07. 13:51
null

A Barcelona-Manchester United párharc a slágerpárosítás a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első körében, amelynek nyolc továbbjutója közül kerül majd ki a Ferencváros nyolcaddöntős ellenfele.

Az európai szövetség nyoni központjában hétfőn megtartott sorsoláson Gera Zoltán segédkezett, aki ezúttal is Budapestet, mint a döntő helyszínét képviselte. A jelenleg sérült Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin ellenfele az Ajax Amsterdam lesz. Az egyenes kieséses szakasz első körében a nyolcaddöntőbe jutás a tét, a Bajnokok Ligája-csoportharmadikok mellé az El-csoportmásodikokat sorsolták, azonos nemzetből érkezők nem kerülhettek össze. A párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A továbbjutók a nyolcaddöntőbe kerülnek, ahol már várják őket az El-csoportgyőztesek, köztük a magyar bajnoki címvédő Ferencváros. A nyolcaddöntő sorsolását február 24-én tartják, a tizenhat között a mérkőzéseket március 9-én, illetve 16-án játsszák. A sorozat döntőjére május 31-én Budapesten, a Puskás Arénában kerül sor.

Az El-rájátszás első körének párosítása (a nyolcaddöntőbe jutásért):

FC Barcelona (spanyol) – Manchester United (angol)

Juventus (olasz) – Nantes (francia)

Sporting CP (portugál) – Midtjylland (dán)

Sahtar Donyeck (ukrán) – Rennes (francia)

Ajax Amsterdam (holland) – Union Berlin (német)

Bayer Leverkusen (német) – AS Monaco (francia)

Sevilla (spanyol) – PSV Eindhoven (holland)

Salzburg (osztrák) – AS Roma (olasz)

(MTI)

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. november 07. 18:44
Nem Fradi!
zakar zoltán béla
2022. november 07. 18:43
Nem Fradi!
briganti
2022. november 07. 15:42
Szólni kell a szipusnak, hogy húzzon ő is cipőt, mert a fradista norvég cserediákok nem olyan szórakoztatóak.....de hiányzik egy Gera a magyar labdarúgásból....
cutcopy
2022. november 07. 15:10
Most már elhozhatná a Fradi a Barcát vagy a Juvét úgy, hogy nézők is lehessenek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!