III. Károly betiltja a libamájat a rezidencián

2022. november 19. 09:46

A brit uralkodó régóta ellenzi a kacsa vagy liba májából készült ételeket.

2022. november 19. 09:46
null

A királyi rezidenciákon többé nem szolgálnak fel libamájat – erősítette meg a Buckingham-palota állatjogi aktivistáknak írt levele, számol be a BBC. A királyi ház azt írta a Peta (People for the Ethical Treatment of Animals – Emberek az Állatok Etikus Kezeléséért) kampánycsoportnak, hogy a királyi rezidenciákon nem árusítanak és nem szolgálnak fel libamájat a jövőben.

A szervezetnek küldött levélben megerősítik, hogy a libamájtilalom a királyi házban és az összes királyi rezidencián érvényben van, beleértve a Balmoralt, Sandringhamet, a windsori kastélyt, a Hillsborough kastélyt és a Buckingham-palotát.

Az Egyesült Királyságban tilos a libamáj előállítása, de nem tilos az eladása vagy behozatala.

Fotó: ISABEL INFANTES / POOL / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gondolkodó-x
2022. november 20. 05:52
Ez nagyon jó, mert így talán olcsóbb lesz a libamáj.
Zempléni
2022. november 19. 19:52
Ezek kétszáz éve nem tartották embernek a feketéket, mondván, hogy nincs lelkük. Most meg a libák jogaiért küzdenek.
Zoltan70
2022. november 19. 17:20
"Az Egyesült Királyságban tilos a libamáj előállítása, de nem tilos az eladása vagy behozatala." Ez csak a szokásos brit, birodalmi képmutatás része. Ha nem, hát nem!
bölcsbagoly
2022. november 19. 17:18
Igen, a libatömés ellen vannak, de akkor a liba hájat, bőrt, húst miért nem tiltotta be, hiszen a tömött libának ilyenjei is vannak! Amúgy ezen az alapon tejet sem lenne szabad árulni, csak kézi fejéssel nyertet, mivel a fejőgép is mesterséges. Sőt, házi haszonállatott csak szabad, rideg tarásban lehetne tartani s nem ketrecben, istálóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!