„Ukrán rakétatámadás érte a zaporizzsjai atomerőművet” – nyilatkozta az orosz szóvivő

2022. november 20. 15:34

Igor Konasenkov szerint 14 lövedék csapódott be, amelyek közül kettő eltalálta az erőművet tápláló távvezetéket.

2022. november 20. 15:34
null

Kétszer is tűz alá vették az ukrán fegyveres erők vasárnap délelőtt folyamán a  zaporizzsjai atomerőművet, összesen 14 lövedéket kilőve a létesítményre, amelyek közül kettő eltalálta az erőművet tápláló távvezetéket – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A háttérsugárzási szintje a tábornok szerint normális, a keletkezett károkat a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) és a Roszatom szakértői mérik fel. Konasenkov azt mondta, hogy

az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Dnyipropetrovszk megyei Marhanec községből érkezett támadást az orosz tüzérség elfojtotta.    

Renat Karcsaa, a Roszenergoatom főigazgatójának tanácsadója a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta, hogy az ukrán hadsereg 12 rakétát lőtt ki a zaporizzsjai atomerőműre, amelyek közül hat a reaktor hűtőmedencéjébe csapódott be, kettő pedig a kiégett nukleáris fűtőelemek száraz tárolójába. A háttérsugárzás szintje Karcsaa szerint normális maradt.

(MTI)

Nyitóképen: Igor Konasenkov. Fotó: Orosz védelmi minisztérium / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. november 21. 14:50
békét
cirmoscirmi
2022. november 20. 23:47
Csodálkozom, hogy orosz véleményt merészelnek közölni! Minden hírforrás kötelezően és betegesen ukránszopó...
Dezsőke
2022. november 20. 22:52
békét
Orange79
2022. november 20. 22:38
Az ukránok egyre elkeseredettebbek, lassan bármilyen katasztrófát rászabadítanának a világra. Érdemes volt ezeket az agresszív kutyákat bujtogatni és felfegyverezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!