Szász miniszterelnök: A háború után vissza kell térni az orosz energiához!

2022. november 02. 16:07

Michael Kretschmer szerint diplomáciai eszközökkel törekedni kell a háború befejezésére.

2022. november 02. 16:07
null

Németországnak az ukrajnai háború befejezése után orosz gázt kellene használnia, és tovább kellene működtetnie az atomerőműveket – jelentette ki Michael Kretschmer szászországi miniszterelnök Robert Habeck éghajlatvédelmi miniszter keddi látogatásán. Az Euractiv szerdai cikkében azt írja: a konzervatív Kretschmer a találkozót követő közös sajtótájékoztatón arra szólított fel, hogy

az atomerőműveket a szövetségi kormány által előirányzott 2023 tavaszán esedékes végdátumon túl is működtessék.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hozzátette, hogy energiaellátásának biztosítása érdekében Németországnak „Oroszország felé kell fordulnia, ha ennek a háborúnak vége”, és felszólított, hogy diplomáciai eszközökkel törekedjenek a háború befejezésére.

Szászország a tizedik régió, amelyet Habeck hivatalba lépése óta felkeresett annak érdekében, hogy a német szövetségi rendszerben fontos hatáskörrel rendelkező úgynevezett szövetségi tartományokat a klímabarátabb energiaellátásra vonatkozó tervei mellé állítsa.

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2022. november 02. 21:35
Na,egy FÉRFI! Bátor.
brixbrax
2022. november 02. 19:09
Ez a Kretschmer nem annak az Otto Kretschmer nevű német tengeralattjáró parancsnoknak valamilyen leszármazottja? Tök úgy néz ki a képen, mintha most jött volna fel a felszínre egy kéthónapos atlanti-óceáni őrjáratból. https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Kretschmer
masikhozzaszolo
2022. november 02. 18:26
Én vagyok helikopter. Milyen szavakat kell itt akkor felsorolni? Putyinnal kezdődik, vagy orosszal. Írjam? Tiltja az ízlésem. Lehet hogy így készül a GiróSzász?
Reszelő Aladár
2022. november 02. 18:14
Már nem sokáig miniszterelnök. Az egész történet alapja, hogy morális alapon Oroszosztág ellen még 1000 évig kell fenntartani a szankciókat. De legalábbis addig, amíg fel nem támag az utolsó halott ukrán katona is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!