Bedőltek az orosz-amerikai atomfegyver-tárgyalások – a Kreml szerint ez volt a probléma

2022. november 29. 17:19

A helyettes külügyminiszter szerint az USA-t csak az érdekelte, hogy megfigyelőket küldjenek az orosz atomarzenálhoz.

2022. november 29. 17:19
null

Az amerikaiak nem voltak nyitottak az oroszokkal való kompromisszumokra, ezért szakadtak meg az atomfegyverek korlátozásáról szóló tárgyalások – idézte a Portfolio Szergej Rjabkov helyettes külügyminisztert, aki a TASzSz hírügynökségnek adott interjút. Rjabkov ugyanakkor hozzátette:

az Új START-egyezmény továbbra is hatályban marad.

A helyettes külügyminiszter szerint az Egyesült Államokat semmi nem érdekelte, csak az, hogy megfigyelőket küldjenek az orosz atomarzenálhoz, miközben Moszkvának más prioritásai voltak, ezért szakadtak meg a tárgyalások, mielőtt azok érdemben elkezdődtek volna.

Rjabkov szerint az amerikaiak nem nyitottak

A lap emlékeztet: 2011-ben érvénybe lépett Új START egyezménnyel kapcsolatosan

eddig is küldtek megfigyelőket egymáshoz az oroszok és amerikaiak,

ugyanakkor az utolsó ilyen ellenőrzés 2020-ban történt; a projekt a koronavírus-pandémia miatt szakadt meg. Rjabkov arról is beszélt, hogy Oroszországot érdekelnék az atomfegyverek korlátozásán kívül más biztonsági kérdések is, de az amerikaiak abszolút nem nyitottak ezek rendezésére.

Nyitóképen: az orosz Yars RS-24 interkontinentális ballisztikus rakéták felvonulása a Vörös téren 2021-ben (Dimitar DILKOFF / AFP)

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó Tamás
2022. november 29. 18:35
Szép, hiteles angolszász hitvallás.
stug
2022. november 29. 18:18
"az USA-t csak az érdekelte, hogy megfigyelőket küldjenek" - kételkednek a mindent ütő ruszki csodafegyverekben. "Moszkvának más prioritásai voltak" - sátántalanítás, ilyesmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!