A békekötés után is szankcionálná Oroszországot Biden pénzügyminisztere

2022. november 14. 07:57

„Tekintettel a történtekre az ellenségeskedések megszűnése után is érvényben maradhatnak bizonyos intézkedések” – nyilatkozta Janet Yellen.

2022. november 14. 07:57
null

Janet Yellen szerint egyes oroszországi szankciók az ukrajnai háború befejezésén túlra is kiterjedhetnek – olvasható a The Wall Street Journal cikkében. A pénzügyminiszter szerint Moszkva még nem mutatott hajlandóságot a tárgyalásokra, de elképzelhetőnek tartja, hogy

Janet Yellen kifejtette, hogy bármilyen esetleges békemegállapodás magában foglalná az Egyesült Államok és szövetségesei által az orosz gazdaságra kiszabott büntetések felülvizsgálatát.

„Oroszország részéről nem történt semmilyen erőfeszítés arra, hogy Ukrajna számára elfogadható feltételek mellett tárgyalásokat folytasson Ukrajnával. Feltételezem, hogy valamilyen békemegállapodás keretében a szankciók kiigazítása lehetséges és helyénvaló lehet” – mondta Yellen egy indonéziai interjúban, ahol a G20-ak vezetőinek találkozóján vesz részt. 

Címlap: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. november 15. 07:09
Nincs olyan hír, amivel kapcsolatban egy amerikai meg ne mondaná kéretlenül, hogy mit kell csinálni Európában vagy bárhol a világon.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 14. 13:05
Milyen G20 on van?! Ennek Hollywoodban a helye, olyan csini.
kalhana
2022. november 14. 13:03
Erre az LMBTQ Bénire pénzt bízni...
Reszelő Aladár
2022. november 14. 10:40
Ha tippelnem kell akkor a béke feltétele ruszki részről mindenfajta szankció azonnali megszűntetése és a megfelelő garanciák, miszerint Ukrajna nem lesz soha NATO tag. A meghódított területek pedig maradnak a Dnyepertől keletre. Ukrajna pedig csatlakozhat az EU-hoz ha az EU továbbra is akarja az amcsi "befektetők" pedig magtarthatják a birtokaikat ukrán területen, az orosz rész véleményes, de nem kizárt, hogy a demokraták ezzel a feltétellel szívesebben ülnek asztalhoz. Hogy mi lesz a ruszki nyersanyagokkal, az szintén tárgyalás kérdése. Az amerikaiak biztosan akarnak részesedést az orosz exportból, alighanem a dollár elszámolás lesz a kulcs itt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!