FBI: Nyomozunk az abortuszpártiak egyházellenes támadásainak ügyeiben

2022. november 20. 10:21

Az előző félévben megszaporodtak Amerikában az egyházellenes és abortuszpárti erőszakos támadások. Ezügyben felkérdezték az FBI-t.

2022. november 20. 10:21
null

Christopher Wray, az FBI igazgatója megerősítette, hogy nyomoznak az egyházellenes és életpárti (abortuszt ellenző) csoportok ellen elkövetetett bűncselekmények ügyében – írja a CNA.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság tavaszi döntése óta, amivel az abortusz szabályozását visszautalt tagállami szintre, az abortusszal kapcsolatos támadások és bűncselekmények 70 százalékát az életpárti csoportok ellen követik el. A baloldal a döntés az abortusz szigorításaként értelmezte.

Wray egy november 15-i szenátusi meghallgatáson azt mondta, nem érdekli, ki melyik oldallal van, minden erőszakos ügyben nyomoznak.

Az FBI-igazgatót Rick Scott floridai szenátor kérdezte az egyházak, életpárti csoportok és terhesközpontok ellen abortuszpártiak által elkövetett támadásokról.

Szeptember 22-éig a CNA 33 templom elleni, 55 terhességgondozó központ elleni, három politikai szervezet elleni és egy anyaközpont elleni olyan támadást számolt össze, amely mögött abortuszpártiak állnak, aki alpári graffitikkel, rongálással, fenyegetésekkel, lopással és mérgezéssel is követtek el bűncselekményeket.

A Washington Examiner szerint az előző két évben 160 katolikusellenes támadás történt.

A november 15-i szenátusi meghallgatás előzménye az volt, hogy republikánus képviselők egy csoportja hangot adott azon véleményének, hogy az FBI aránytalanul koncentrál életvédő csoportok tetteire, és ignorálja az ellenük elkövetett akciókat. 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2022. november 20. 12:00
Hála Isten, az FBI szerint az abortuszpártiak nem "egyenlőbbek".
Rocktoberi
2022. november 20. 11:58
Nem fogják őket megtalálni. Esetleg a látszat kedvéért egy-két elkövető csoport kap egy ejnyebejnyét.
Dr. Greta Grünberg
2022. november 20. 10:53
TAKA VAN! Taka van a nők (ritkábban férfiak) méhéből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!