Bulgáriában őrizetbe vettek öt embert az isztambuli merénylettel összefüggésben

2022. november 19. 19:12

Közöttük moldovai állampolgárok és arab származású személyek vannak.

2022. november 19. 19:12
null

A bolgár rendőrség őrizetbe vett öt embert, akiket azzal gyanúsít, hogy közük volt a hat halálos áldozatot és 81 sebesültet követelő november 13-i isztambuli robbantáshoz – jelentette szombaton a bolgár állami televízió biztonsági forrásokra hivatkozva. Az őrizetbe vettek között a jelentés szerint moldovai állampolgárok és arab származású személyek vannak.

A moldovai külügy- és európai integrációs minisztérium sajtóosztálya később megerősítette a bolgár értesülést, pontosítva azzal, hogy az őrizetbe vettek közül hárman moldovai állampolgárok. A chisinaui külügy közleményében elítélte az isztambuli terrorcselekményt, és közölte, hogy a moldovai hatóságok készek közreműködni a vizsgálatban. Szijka Mileva, a bolgár államügyészség szóvivője megerősítette az értesülést, hozzátéve, hogy az öt ember közül négyet 72 órára vettek őrizetbe, és az

ügyészség kérte állandó letartóztatásukat.

Az eddigi ismeretek szerint az érintettek logisztikai és kommunikációs támogatást nyújtottak a terrorcselekmény szervezőinek. A merénylet másnapján beismerő vallomást tett az a szíriai állampolgárságú nő, Ahlám Albasír, akit a robbantás elkövetésével gyanúsítanak. Elmondta, hogy ő helyezte el a pokolgépet Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, az Istiklalon. Azt is elismerte, hogy a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) megrendelésére hajtotta végre a robbantást, és az észak-szíriai Kobaniból kapta a parancsokat. A nőt a török média szerint a PKK titkosszolgálata képezte ki.

(MTI)

Nyitókép: Az isztambuli rendőrség által közreadott videóról készített képen őrizetbe vesznek 2022. november 14-én egy nőt, az előző nap Isztambul belvárosában elkövetett, hat halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet gyanúsítottját. A török hatóságok szerint a merénylet a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezethez köthető.MTI/EPA/Isztambuli rendőrség

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 20. 10:20
Helyes..tömlöcbe velük,életfogytig!
74bro
2022. november 20. 07:46
Szegény kurdok. Náluk nem csak egy osztályra vagy (ál)identitásra telepedett rá vörös rém, hanem egy egész népre. Ők még nem tudják mi várna rájuk, ha a munkáspárt felszabadítaná őket, és lehetőséget kapna, hogy fellépjen a nép ellenségeivel szemben.
OszkárOszi
2022. november 19. 23:54
Dobrev, te vagy az?
olajfa1
2022. november 19. 20:49
MIGRÁNSOKNAK MINDENT SZABAD! "Röszke" óta mi is megtudtuk ezt!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!