A Wagner-csoport egyre önjáróbb vezetője Zelenszkijt dicséri, a szentpétervári kormányzót feljelenti

2022. november 01. 16:21

Jevgenyij Prigozsin az elmúlt időszakban több olyan kijelentést is tett, amelyek arra utalnak, hogy önálló politikai szereplőként igyekszik pozicionálni magát.

2022. november 01. 16:21
null

A Putyin szakácsaként is emlegetett Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoshadsereg tulajdonosa hétfőn feljelentette a szentpétervári kormányzót, Alekszandr Dimitrijevics Beglovot, hogy egy bűnszervezetet tart fenn, amelynek a célja a közpénzek lefölözése – írja az Euronews. A rendszerrel kritikus orosz nyelvű sajtó Beglov és Prigozsin nyílt ütközését a rezsim két nehézsúlyú oszlopának összecsapásaként értelmezi és ennek megfelelő izgalommal figyeli. 

Prigozsin attól az egy évvel korábbi állapottól, hogy a Wagner zsoldostársaság létét is tagadta, eljutott odáig, hogy egy úgynevezett Wagner-központot kíván létrehozni Szentpéterváron, amely afféle high-tech védelmi kutatóközpontként, agytrösztként működne. A központ – amely hivatalosan november negyedikén nyitja meg a kapuit – megnyitásával Prigozsin gyakorlatilag

kesztyűt dobott a helyi hatóságok arcába,

ugyanis nyilvánosan bejelentette, hogy azok „nem kellőképp reprezentatív struktúrák ahhoz hogy a Wagner Központ munkájába avatkozzanak”, ezért a központ létrehozásáról nem értesítette őket.

Prigozsin az elmúlt időszakban több olyan kijelentést is tett, amelyek arra utalnak, hogy önálló politikai szereplőként igyekszik pozicionálni magát, akinek saját véleménye lehet dolgokról. Az önállóság felmutatásában odáig ment, hogy már-már dícsérő szavakat engedett meg magának Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről is – ami érdekes annak fényében, hogy az ukrán elnök bejelentette, hogy Oroszországgal hajlandó tárgyalni, csak Putyinnal nem. „Bár Zelenszkij jelenleg egy olyan ország vezetője, amely ellenséges az orosz Föderációval, ő még mindig egy stabil, magabiztos, pragmatikus, kellemes fickó – jelentette ki.

 

Nyitókép: YouTube

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. november 01. 19:22
Mijafasz néznek egy Afrika térkép HÁTULJÁN?
Paskai
2022. november 01. 19:02
A moszkvai elvtársak kezdenek marakodni a koncon. Segítsetek nekik, budapesti elvtársak! Mint a régi, szép időkben!
Kanóc
2022. november 01. 18:31
Jurónyúz, lapozzunk.
12335
2022. november 01. 18:17
Szívinfarktus, novicsok, polonium vagy véletlen kiesik a 10.-ről? Prigozsin elftárs RIP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!