Zelenszkij rendeletet adott ki arról, hogy „lehetetlen Putyinnal tárgyalni”

2022. október 04. 16:07

Az ukrán elnök korábban többször figyelmeztette a Kremlt, hogy Ukrajna újabb területeinek annektálása esetén végképp lehetetlenné válnak a tárgyalások.

2022. október 04. 16:07
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletet adott ki arról kedden, hogy lehetetlen tárgyalni Oroszországgal mindaddig, amíg annak Vlagyimir Putyin az elnöke, és hogy tovább kell erősíteni Ukrajna védelmi képességeit. Ezzel a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) múlt heti döntéseit erősítette meg.

Zelenszkij korábban többször figyelmeztette a Kremlt, hogy Ukrajna újabb területeinek annektálása esetén végképp lehetetlenné válnak a tárgyalások. Múlt pénteken az ukrán elnök, Ruszlan Sztefancsuk házelnök és Denisz Smihal miniszterelnök aláírta Ukrajna gyorsított eljárásban történő NATO-csatlakozási kérelmét.    

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó a Telegramon azt írta:

hamarosan az ukrán erők erőteljes ellentámadásba lendülnek a régióban is, ezért evakuálásra fogják felszólítani a megye lakosait,

és azt tanácsolják nekik, hogy ne töltsék a telet nagyvárosban.

„Az olyan nagyvárosokban, mint Rubizsne, Liszicsanszk és Szeverodoneck, az orosz megszállás felszámolása után sem engedjük be szabadon az embereket. Lehetetlen ott a fűtést biztosítani a lakásokban, mert minden elromlott. A fűtés helyreállítása minden anyagi lehetőség mellett is több hónapig tart. Talán az emberek visszatérhetnek, hogy megnézzék a lakásukat, de lehetetlen ott maradni télre” – magyarázta a kormányzó.    

A washingtoni hadtudományi intézet (ISW – Institute for the Study of War) szakértői legfrissebb elemzésükben – amelyből az Ukrajinszka Pravda idézett – arra mutattak rá, hogy Putyin az orosz védelmi minisztériumban végrehajtott személyi cserékkel próbálja áthárítani a felelősséget az orosz hadsereg Harkiv megyei közelmúltbeli és várható kudarcaiért.

(MTI)

Nyitókép: Stringer / Sputnik / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2022. október 05. 22:04
A washingtoni hadtudományi intézet szakértői ... arra mutattak rá, hogy Putyin ... személyi cserékkel próbálja áthárítani a felelősséget a ... hadsereg ... várható kudarcaiért. Az agyam eldobom, komolyan !!! Egy "hadtudományi" intézet "szakértői" le tudják írni röhögés nélkül, hogy jövőbeni kudarcokért jelenbeni személycserékkel próbálja -bárki is, bárkire - áthárítani a felelősséget.
Dezsőke
2022. október 05. 17:25
békét
borsika
2022. október 04. 21:10
Filmsorozat is lehetett volna.
Bitrex®
2022. október 04. 19:54
Hehe! 2023. január 1-től a rubel lesz a hivatalos fizetőeszköz a négy hazatért megyében. Addig még a hrivnyát is elfogadják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!