Zelenszkij: Limant teljesen megtisztították az orosz megszállóktól

2022. október 02. 16:57

A brit hírszerzés közölte: a stratégiai jelentőségű Liman feletti orosz ellenőrzés elvesztése jelentős politikai kudarc Moszkva számára.

2022. október 02. 16:57
null

Délután fél egyre

Limant teljesen megtisztították. Köszönet katonáinknak, harcosainknak”

– fogalmazott az államfő. 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál magyarázatképpen hozzátette, hogy Limant az orosz csapatok erődített állásként használták a közeli Szlovjanszk elleni támadásokra. Liman ukrán ellenőrzés alá kerülésével a luhanszki régió délnyugati szektorában lévő orosz csapatok ellátását is akadályozhatják, ugyanis a Szvatove településről Kreminnába vezető utat is tűz alatt tarthatják innét – írta a portál.

A brit hírszerzés közölte: a stratégiai jelentőségű Liman feletti orosz ellenőrzés elvesztése jelentős politikai kudarc Moszkva számára. Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzók beszámolóiból készített összeállításában arról számolt be, hogy az orosz erők vasárnap reggel és előző éjjel ágyúzták Zaporizzsja és Mikolajiv megyeszékhelyeket, továbbá az orosz határ menti ukrán területeket, Herszon megyében pedig változatlanul heves harcok zajlanak. Donyeck megyében egy nap alatt három civil vesztette életét és kilencen sérültek meg, Mikolajiv megyében egy faluban az éjjel ketten vesztették életüket, a többi térségből nem jelentette áldozatokat – írták.

(MTI)

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. október 03. 09:20
jujj
Göby
2022. október 03. 05:55
Ahonnan kivonultak, megint megtisztították ... Ez egy takarító cég reklámja? Mint amikor felkelek a kanapéról és a kislányom azt mondja, hogy felemelt róla ...
HunCsz
2022. október 02. 23:32
Tőled és a gyilkos tébolyodott bandádtól kellene már megtisztitani a világot. Nem baj te perverz náci gyilkos nem fogod te sokáig rontani a levegőt a szlávok nem fogják ezt a szörnyű testvér háborút elfelejteni.
Egyelőre
2022. október 02. 21:34
Nem kellett, kimenetek magukról
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!