Beszorultak az óvóhelyekre a kijevi lakosok, hatalmas a nyomás az ukrán légvédelmen

2022. október 22. 15:22

Az ukrán hatóságok szerint ráadásul gondok vannak az ország energia- és vízellátásával is.

2022. október 22. 15:22
null

Az újabb orosz támadások miatt szombaton Ukrajna-szerte megszólaltak a szirénák. A hatóságok detonációkról számoltak be az északnyugat-ukrajnai Rivnéből, a kijevi agglomerációból és Odesszából. Az ukrán légvédelmi rendszer aktív volt - közölték a hatóságok.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester megerősítette a főváros elleni támadások hírét. „Folytatódik a légiriadó” – írta Telegram csatornáján, és azt tanácsolta a lakosoknak, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy

gondok vannak az ország energia- és vízellátásával.

Az orosz erők „újabb rakétatámadást hajtottak végre a nyugat-ukrajnai megyékben lévő fontos energetikai hálózatok létesítményei ellen” – közölte a közösségi portálokon az Ukrenerho állami áramszolgáltató, hozzátéve, hogy „a károk mértéke hasonló, illetve talán még nagyobb, mint az október 10-12-i támadásoké”.

(MTI)

Nyitókép: Ukrán katonák egy lövészárokban a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. október 21-én, amikor az orosz erők újabb rakétacsapásokat mértek Harkiv városára.MTI/EPA/Szerhij Kozlov

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jusztiscsak
2022. október 22. 23:28
Ez az egész ukránozás, ruszkizás, amcsizás és az egész háború nem szeretem-utálom kérdése. Ha pl. a négereket utáljuk, akkor röhögve nézzük végig az M1-en, hogy éhező afrikai gyerekek döglenek éhen. Mert a gyilkos ruszkik mellé állás teljesen erre hajaz. Ez emberiesség és erkölcs kérdése. Aki lerohan egy országot, elpusztítja emberek lakóhelyét, ami az otthonuk, az anyaföldjük, a szüleik, nagyszüleik, őseik földje az aki halált és pusztulást hoz egy békés országba, az nem maradhat a Földön szabadon közöttünk. Igazából itt is a hozzászólások alapján sokakat kellően gyűlöletes, beteg lelkivilágú, rasszista, náci senkinek ítélek meg. Akkor nekem most jogom lenne kiírtani a családotokat és lerombolni tankkal a házaitokat? Ugye nem. Nem így kellene működnie a világnak! A Putlerék és minden az agresszióért felelősök bűnei nem maradhatnak büntetlenül. Egy dologban egyetértünk. A béke pártján vagyok én is. Azonnal egy pillanat alatt béke lehetne, ha eltakarodna az összes ruszki a független, szuverén Ukrajna területéről, helyreállítaná az összes okozott kárt és jóvátételt fizetne 100 évig minden szenvedőnek, a gyilkos agressziójuk miatt szeretteiket elvesztőknek. Egy kicsit csendesedjen el mindenki, tegye félre a mocskolódást, a vitát! Gondolja át, ha Isten előtt áll majd a végén, el fog tudni-e számolni a lelkiismeretével, ha egy gyilkost éltet. Maradjunk emberek!
Vakfolt
2022. október 22. 21:11
A Majdan térhez vezető út szabad, lehet odahaladni, ahogy ilyenkor az szokás, és ott gumizni.
Zolotarjov
2022. október 22. 18:31
Nyerésre állnak, mint Adolf a bunkerben..:)
monuskaroly
2022. október 22. 18:16
Ukrajna energiaellátásának a 40%-a kuka. Itt a tél, de azért harciaskodnak Herszon környékén. Ha bemennek abba az üres városba mind meghalnak. A Kieviek meg már az óvóhelyeken élik az életüket, hidegben, sötétben. Szűkülni fog ott az arc már nagyon hamar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!