Ukrán vezérkar: csaknem egy tucat támadást vertek vissza az ukrán csapatok

2022. október 26. 20:17

 A harcok java része Donyeck megyében zajlott, az orosz erők főleg Bahmut és Avgyijivka irányában hajtottak végre támadó műveleteket.

2022. október 26. 20:17
null

Az ukrán csapatok szerdán visszavertek 11 ellenséges támadást az ország területén, eltaláltak három parancsnoki állást, hat élőerő-, fegyver- és hadifelszerelés-koncentrációs területet, valamint két orosz lőszerraktárt – számolt be az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében.

 A harcok java része Donyeck megyében zajlott, az orosz erők főleg Bahmut és Avgyijivka irányában hajtottak végre támadó műveleteket. A jelentés szerint a nap folyamán az orosz erők egy különálló rakétacsapást indítottak, és 11 támadást hajtottak végre rakéta-sorozatvetőkkel. Ágyúkkal, harckocsikkal és rakétatüzérségi fegyverekkel támadtak Harkiv megyében Kupjanszk, délen a mikolajivi régióban Novopavlivszk, valamint délkeleten Zaporizzsja irányában.   

A vezérkar kitért arra, hogy az oroszok változatlanul korlátozzák a civilek szabad mozgását az általuk megszállt területeken.

Kiemelte, hogy a Harkiv megyében lévő Pervomajszke falu helyi lakosainak tilos elhagyniuk a települést.   

 A vezérkar értesülései szerint az Oroszországi Föderációban folytatódik az emberveszteség pótlása, többek között a brjanszki terület büntetés-végrehajtási intézményeiben őrzött rabok közül is toboroznak utánpótlást.  A vezérkar megerősített információk alapján beszámolt arról, hogy a luhanszki régióban lévő Korzsove és Mikolajivka településeken szerdán hatvan orosz katona, köztük legalább tíz tiszt halt meg. Az ukrán légierő déli parancsnokságának jelentése szerint Herszon megye fölött lelőttek egy orosz K-52-es csapásmérő helikoptert.    

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról tájékoztatott, hogy egy újabb fogolycserében tíz ukrán katona nyerte vissza szabadságát, továbbá átvették az orosz féltől egy elesett amerikai önkéntes holttestét. Jermak arra nem tért ki, hogy Kijev cserébe hány orosz foglyot adott át. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint szerda délután kétszer is volt az egész országra kiterjedő légiriadó.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Markijan Liszejko

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. október 27. 07:00
Ugyan van egyéni felelősségünk az események ilyetén alakulásában... Egyetértettünk, elfogadtuk, vagy éppen nem tiltakoztunk kellő erővel, eréllyel, mikor láttuk, hogy csúsznak félre a dolgok.., viszont ellenségeink nem viccelnek... A történelemben erre súlyos utalások vannak; ALEXANDER SZOLZSENYICIN, The Gulag Archipelago: "A Gulag szigetcsoportban - így informálta a hitetlenkedő világot - a vértől megőrült zsidó terroristák 66 millió áldozatot öltek meg 1917 és 1957 között! A 10 és számú Cseka utasítás 1921 január 8-ról így hangzott: 'a polgárság elnyomásának fokozására'." Mindenképp elgondolkodtató, hogy esetünkben a szilárd ellenállás akár a nemzethalállal egyenlő.., sajnos, ez a mára is vonatkozik...
Carcess
2022. október 27. 06:29
támadást vertek vissza? nem ők támadnak? :D
zuriktodor
2022. október 27. 06:17
Totális háború lesz ebből. Tegnap már a stratégiai bombázók gyakoroltak.
teljesenertelmetlen
2022. október 27. 04:31
A durcás kismalac úgy támad, hogy védekezik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!