Pegasusos izraeli biztonsági guruval csinál közös céget Sebastian Kurz

2022. október 13. 09:59

Shalev Hulio és a volt osztrák kancellár Dream Security néven alapított kiberbiztonsági céget.

2022. október 13. 09:59
null

A Globes hírportál arról ír: közös céget hoz létre Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár Shalev Hulióval, az NSO nevű izraeli kibertechnológiai vállalat alapítójával. Az új vállalkozás a Dream Security nevet kapta, amely az alapvető infrastruktúrák – gáz- olaj- és vízművek – kiberbiztonsági védelmére fókuszál majd.

Kurz és Hulio új cége kormányzatokat és nemzeti intézményeket keres majd meg ajánlataikkal,

első körben Európa van a fókuszukban. A cég célja, hogy megértse és megértesse, milyen támadások érhetik az új korszakban az alapvető infrastrukturális rendszereket – és e megértésben sokat segíthet Shalev Huliónak az elmúlt 12 évben az NSO-val szerzett tapasztalata. Emlékezetes, az NSO alkotta meg a Pegasus nevű mobiltelefonos kémprogramot is, amely kapcsán Magyarországtól a nagyvilágig számos helyen robbantak ki viták az elmúlt időszakban.

A Dream Security már indulásakor is sikeresnek mondható, mert máris 20 millió dollárt tudtak összegyűjteni induló tőkének. Ez talán nem független az új cég elnökének megtett Kurz személyétől: a még mindig csak 36 éves, nemzetközileg ismert osztrák expolitikus előtt talán könnyen megnyílhattak és megnyílhatnak az ajtók.

Kurz az új cég kapcsán arról beszélt:

„Kancellári időm alatt a kormányok, ipari létesítmények és energetikai rendszerek ellen

Ezeknek messzire nyúló hatásai voltak az ellátási láncokra, az energiaszolgáltatásra és más közszolgáltatásra, a vízellátástól a kórházakig.”

A Globes kérdésére, hogy az új cég termékeit nem demokratikus országok számára is eladják-e majd, Kurz úgy reagált: „A céget Izraelben hozták létre, és jelenleg az európai piac van a fókuszában”.

 

(Fotón: Sebastian Kurz - Joe Klamar / AFP)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2022. október 13. 18:46
"És a háttérben mindig ott a zsidó."
Gyzoltan
2022. október 13. 18:02
Sebastian Kurz kóser! Beavatott, mint nálunk Bajnai! -még az is képbe kerülhet, hogy közös libatenyésztésbe fognak...
zakar zoltán béla
2022. október 13. 12:09
a báLYgúnár spicli lesz?
MyOp
2022. október 13. 11:34
A Kurz tengeralattjáró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!