Penny Mordaunt indul a brit kormányfőségért, de Sunak és Johnson is esélyes

2022. október 21. 18:48

A brit politikus céljaként jelölte meg a Tory párt egységesítését.

2022. október 21. 18:48
null

Penny Mordaunt, a brit képviselőház tory elnöke az egyetlen hivatalos induló a kormányfői pozícióért. A brit politikus céljaként jelölte meg a Tory párt egységesítését – számolt be a BBC.

Többen kiálltak mellette, de jelenleg közel sincs meg a tisztség elnyeréséhez szükséges 100 támogatója.

Óriási hírverés volt arról, hogy Boris Johnson visszatér,

és több tucat képviselő nyilvánosan támogatásáról is biztosította a volt miniszterelnököt, aki nemrég hagyta el hivatalát.

Rishi Sunak, aki kikapott Liz Trusstól a nyáron, szintén esélyes a pozícióra. A BCC cikkéből az is kiderül, hogy eddig sem Johnson, sem Sunak nem jelentette be nyilvánosan, hogy indulni kíván. 

Nyitókép: AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. október 22. 19:06
Boris szerintem azért indult, hogy megossza a deep state támogatókat, majd az utolsó pillanatban a Sunak javára vissza fog lépni, a deep state jelöltje most Penny Mordaunt, aki háború párti ugyanúgy mint Truss, csak több esze van, mert nem az érzelmei vezérlik, de emiatt kíméletlenebb nála nem lenne kormányfőként. Sunak inkább olyan , mint Macron, okosan helyezkedik a népszerűségért, miközben próbál progresszívnek látszani.
Hogyaza
2022. október 22. 09:26
"Hülye angolooook, angol hülyék!..."
evpus
2022. október 22. 05:29
Ezek szerint a saláta nyert!
roughneck
2022. október 21. 23:15
Egy ujabb kvotapicsa a ringben.. Ezuttal nem szoke, nyero.. .:-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!