Peszkov: Káros és provokatív a nyugati vezetők retorikája a nukleáris fegyverek lehetséges alkalmazásáról

2022. október 12. 13:56

Oroszország nem akar részt venni ilyen ártalmas praktikában – reagált a szóvivő Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatára.

2022. október 12. 13:56
null

Káros és provokatív a nyugati vezetők retorikája a nukleáris fegyverek lehetséges alkalmazásáról – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Oroszország nem akar részt venni ilyen ártalmas praktikában

– reagált a szóvivő Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatára, aki a CNN hírtelevíziónak adott kedd esti interjújában úgy vélekedett, hogy a taktikai atomfegyverek bevetése Ukrajnában „szörnyű következményekkel” járna.    

Egy másik kérdéssel összefüggésben Peszkov arról beszélt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok nem terjesztett elő kezdeményezést Vlagyimir Putyin orosz vezető és Joe Biden amerikai elnök esetleges kétoldalú találkozójára. Kifejtette, tudomása szerint sem az orosz, sem az amerikai fél részéről nem érkezett indítvány a legmagasabb szintű kétoldalú találkozó megszervezésére.    

Peszkov szólt arról is, hogy az orosz hadsereg mozgósításának nincs újabb hulláma, miután egyes regionális tisztviselők arról számoltak be, fokozzák a mozgósítási erőfeszítéseket.    

(MTI)

Nyitóképen Dimitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő. Fotó: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2022. október 12. 17:03
https://youtu.be/gNlFJrPDS_o
foldizs
2022. október 12. 15:07
Inkább a fiát vonultassa be.
Rocktoberi
2022. október 12. 15:05
Ahogy a tornyokat felrobbantották úgy simán bevethetnek atomot is az amerikaiak Ukrajnában majd az oroszokra fogják. Simán kitelik tőlük.
kafabatka
2022. október 12. 14:57
Remélem érdekesnek találjátok,de biztosan lesznek olyanok,akik eltekintenek mellette: https://t.me/intelslava/39067 Még valami: https://t.me/intelslava/39055
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!