Biden szerint nincs értelme most tárgyalni Putyinnal

2022. október 12. 06:39

Az amerikai elnök béketárgyalások helyett inkább nukleáris armageddonról beszélt és háborús bűnösnek nevezte az orosz elnököt.

2022. október 12. 06:39
null

A CNN arról tudósít, hogy az amerikai elnök, amikor megkérdezték, felkérte-e a Pentagont, hogy dolgozzon ki válaszlépéseket arra az esetre, ha Oroszország taktikai atomfegyvert vetne be, ezt válaszolta: „nem kellett kérni őket”. Arról beszélt, hogy

Putyint háborús bűnösnek tartja, akivel nincs értelme tárgyalni.

Emlékeztettek: felmerült, hogy a G20-országok csúcstalálkozóján Biden és Putyin tárgyaljon egymással, az amerikai elnök a CNN-nek adott interjújában viszont azt mondta: semmilyen okot nem lát arra, hogy leüljön beszélni az orosz elnökkel.

Megkérdezték, mire gondolt, amikor nemrég arról beszélt, hogy a kubai rakétaválság óta nem volt a világ ennyire közel a nukleáris armageddonhoz. Szerinte az oroszok és személyesen Putyin számára is irracionális volna az atomfegyver bevetése, de onnantól, hogy ilyesmiről beszél egyáltalán, már fennáll a lehetőség, hogy valaki hibát követ el és beláthatatlan következményekig jut el a világ.

Biden nem tartja az orosz elnököt beszámíthatatlannak, szerinte Putyin a saját szempontjai alapján egy racionális döntéshozó, de

teljesen elszámolta magát, amikor azt hitte, hogy Ukrajnában boldogan fogadják majd az oroszokat

és gyors, sikeres villámháborút vezényelhet le, ez pedig szerinte további irracionális lépésekig vitte el.

Címlapkép: MTI/AP/Carolyn Kaster 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ExMunkatárs
2022. október 13. 12:08
"Ez a te kontextusod" Ejha, idézem, sőt lefordítom a szövegkörmyezetet, de szerinted ez csak az én kontextusom, nem Raegané. Én találom ki, hogy mivel indokolta a saját kijelentését, mi? És én vagyok a hazug. A szövegértésed pedig tényleg siralmas: Eleve nem azt írtam, én milyennek képzelem, hanem hogy milyennek láttatja, aki az összefüggéséből kiragadott sommás kijelentést idézgeti. Ráadásul Raegan arckifejezéséről de facto egyáltalán nem írtam. Kövér László szokásos interjú arckifejezéséről igen, a hasonlat alapja azonban a komolynak szánt bornírt kijelentés volt. Dupla nulla.
ExMunkatárs
2022. október 13. 07:50
"Az általam idézett és mindenki által használt interjúszöveg pontos," - Vádlott, ön tette? - Nem én tettem! - Jegyzőkönyvezzük a vádlott szavait pontosan, sallangmentesen: 'én tettem'. Így-így, az interjúszöveged tűpontos. "Te most azzal próbálkozol, hogy Reagan elnök nem általános megállapításokat tett" Én nem próbálkozom semmivel, megadtam szóról-szóra a kontextust, amit te elmulasztottál, hogy megváltoztathasd a szöveg eredeti jelentését. "Még az arckifejezését is feltételezed" A szövegértés sem erős oldalad. "mindenki által használt" És persze itt a kulcs: hogy is lenne neked önálló gondolatod, te csak a bolondáriumból hozod a linkeket, rá se nézel, van-e alapja. Hisz minden zombi ezt csinálja, akkor neked is jó lesz. És továbbra is égeted magad.
Dezsőke
2022. október 12. 19:15
békét
sorivo4
2022. október 12. 16:12
Inkább megvárná míg atomfegyvert vetnek be miatta, amit az egész hidegháború alatt sikerült elkerülnie a korábbi amerikai elnököknek? Ő meg azt követően intézné el a világnak, mert szerinte tárgyalni majd akkor kell, amikor már késő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!