Orosz védelmi minisztérium: A támadás elérte célját

2022. október 10. 18:41

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint minden kijelölt létesítményt eltaláltak.

2022. október 10. 18:41
null

Nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel nagy erejű csapást mértek ukrán katonai parancsnokságokra, valamint kommunikációs és energetikai rendszerek létesítményeire az orosz fegyveres erők, a támadás elérte célját, minden kijelölt létesítményt eltaláltak − jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.

A tábornok emellett elmondta, hogy a Harkiv megyei Kupjanszk felől az elmúlt nap négy ukrán taktikai századcsoport sikertelen támadási kísérleteket tett a régióban lévő Kiszlivka és Tabajivka, valamint a Luhanszki Népköztársaságban található Kuzemivka irányába, amely közben több mint 40 katona elesett, öt harckocsi, négy páncélozott harcjármű és 15 jármű megsemmisült.

Liman irányában a szóvivő szerint az orosz rakétacsapatok és tüzérség koncentrált tüze megakadályozta ukrán egységek összes átkelési kísérletét a Zserebec folyón, a luhanszki régióban lévő Makijivka és Rajhorodka környékén. Mikolajiv-Krivij Rih irányából mintegy három,

a Herszon megyei Bruskinszke, Bezimenne, Szadok és Szuhanenko település irányába, de az orosz erők visszaszorították őket eredeti állásaikba, több mint 60 fős veszteséget okozva nekik, üzemképtelenné téve kilenc ukrán harckocsit, 16 páncélozott harcjárművet és 17 járművet.

(MTI)

Kapcsolódó 

Robbanások történtek Kijevben

Kijevben a belvárost, az elnöki hivatal környékét és egy játszóteret is csapás ért. Halottak és sebesültek is vannak. Bővebben...

Kijevben a belvárost, az elnöki hivatal környékét és egy játszóteret is csapás ért. Halottak és sebesültek is vannak.

Nyitókép: AFP

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ExMunkatárs
2022. október 11. 08:08
"minden kijelölt létesítményt eltaláltak" ... Képzelem, hogyan zajlott a célpontok kijelölése. A listára az alábbi objektumokat vettük fel, fontossági sorrendben: - a park a játszótér sarkánál: itt se gyakorolnak ellenünk nerf gunnal a rohadt buzi militista hohol kölykök többet - patakpart a gyalogos üveghíd alatt: valahol rejtőznie kell az.ukrán flottának, ha a tengeren és a kikötőkben nincsenek, csak ott lehetnek. - samsung irodaház: kijevi csirkemell lett volna ebédre orosz hússalátával, míg nálunk samsungot se kapni? Ajókurvaanyátokat! - az aszfalt az útkereszteződés közepén: az alapoktól romboljuk a rendszert, mi nem világos?
Káder János
2022. október 10. 23:04
Az ukrajnának becézett konglomerátumot sz ét kell szedni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ronon
2022. október 10. 22:25
Sivalkodjatok hoholszoponcok :-D Ukránok bemenekültek gyorsan vissza az egérlyukaikba reggeltől estig. És ez még csak az 1-es chapter volt. RasPutin és Genus nagyon eltűnt ma. Lehet kiugrottak inkább a panel 10.-ről höhöhö...gg rekted
Szkeptikus fickó
2022. október 10. 21:44
Ha az EU lábon lövi magát, akkor Oroszország meg hasba ... Egy olyan akcióért civileket ölni, amit nem is biztos, hogy Ukrajna követett el...Ezután hiába kampányol magyar kormány a szankciók eltörléséért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!